Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 14:31

Η πανήγυρη της Ι. Μ. Οσίου Συμεών στον Κάλαμο Αττικής

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με την πρέπουσα μεγαλοπρέπεια πραγματοποιήθηκε η ιερά αγρύπνια προς τιμήν του Οσίου και θεοφόρου πατρός ημών Συμεών του νέου θεολόγου, στην ομώνυμη Σταυροπηγιακή και Συνοδική Μονή στον Κάλαμο Αττικής.

Η πανυχίδα ξεκίνησε στις 7 το απόγευμα της Τρίτης με την έλευση της τίμιας κάρας του Αγίου Ιωάννου Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως του νηστευτή, προερχόμενη από την Ιερά Μονή Αγάθωνος Φθιώτιδος. Εν συνέχεια ακολούθησε ο πανηγυρικός εσπερινός χοροστατουντος του Μητροπολίτου Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κυρίλλου, ο οποίος και προεξήρχε στην ιερά αγρυπνία η οποία τελέστηκε κατά την αγιορείτικη τάξη και περατώθηκε το πρωί της επόμενης ημέρας.

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε τις ιερές ακολουθίες με την παρουσία όλων των τοπικών αρχών, της τοπικής αυτοδιοίκησης, του δημοτικού συμβουλίου και του δημάρχου κυρίου Ρούσση.

Μετά το πέρας του πανηγυρικού εσπερινού, ο Μητροπολίτης Κηφισίας εξήρε την μεγάλη πνευματικότητα του Αγίου, και τόνισε ότι ο Άγιος όντας ακόμα λαϊκός δέχτηκε την επίσκεψη της θείας χάρητος και του άκτιστου φωτός προσθέτοντας πως και κάθε λαϊκός χριστιανός μπορεί να δεχτεί την επίσκεψη της θείας χάρητος και του Θεού, ανάλογα με την πνευματική ζωή που διάγει.

Ακολούθως προσφέρθηκε κέρασμα στους πιστούς και ξεκίνησε ο ορθός της ιεράς αγρύπνιας, όπου μετά το πέρας αυτής πραγματοποιήθηκε τράπεζα για όλους τους αγρυπνούντες πιστούς -ιερείς και λαϊκούς.

Κατά την ομιλία που εκφωνηθήκε μετά το πέρας της τράπεζας, ο κ. Κύριλλος ευχαρίστησε θερμότατα τον ηγούμενο της Μονής Γέροντα Χριστόδουλο, τους αδελφούς, και τους κοπιώντας λαϊκούς οι οποίοι προσφέρθηκαν ανιδιοτελώς για την σωστή διεκπεραίωση της ιερής πανηγύρεως.

Τέλος ευχαρίστησε την πλειάδα των καλλικέλαδων ιεροψαλτών που αποτελείτο από μονάχους, ιερείς και λαϊκούς, που απέδωσαν παραδοσιακά και μεγαλόπρεπα τους σχετικούς ύμνους.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ