Σάββατο 20 Απριλίου 2024 | 6:39

Η πάνδημη λιτανεία του Αγίου Διονυσίου στη Ζάκυνθο

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΖΑΚΥΝΘΟΣ – ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Με την λιτανεία του σεπτού Λειψάνου του Αγίου Διονυσίου στην πόλη κορυφώθηκαν σήμερα το απόγευμα οι εορταστικές και θρησκευτικές τελετές για την 300η επέτειο της ανακομιδής του λειψάνου του Προστάτη και Πολιούχου της Ζακύνθου, από τα Στροφάδια στη Ζάκυνθο .

Λίγο πριν την έξοδο του λειψάνου ο Μητροπολίτης Ζακύνθου  Διονύσιος υποδέχτηκε στα προπύλαια του Ναού τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος παρακολούθησε την δέηση.

Στη συνέχεια με την έξοδο του λειψάνου από το ναό, το λιμάνι της Ζακύνθου σείστηκε από κωδονοκρουσίες, πυροτεχνήματα και από σειρήνες των πλοίων.

Παρουσία των Μητροπολιτών Ζακύνθου Διονυσίου, Νιγηρίας Αλεξάνδρου, Μεσσηνίας Χρυσοστόμου, Ζάμπιας Ιωάννη και Κεφαλληνίας Δημητρίου , ο Άγιος της Συγνώμης ακολούθησε τη συνήθη διαδρομή στους κεντρικούς δρόμους και “ευλόγησε” τους πιστούς.

Σε όλη την διαδρομή παιάνιζαν οι φιλαρμονικές του Στρατού και του Δήμου Ζακυνθίων, ενώ μόλις η πομπή με το “Άγιο κορμάκι” μπήκε στη τελευταία ευθεία για την επιστροφή, τότε εκατοντάδες πυροτεχνήματα έκαναν την νύχτα μέρα, τιμώντας με τον ξεχωριστό αυτό τρόπο τον έφορο του νησιού.

Με την επιστροφή στο ναό ο κ. Διονύσιος αναφέρθηκε στην εορτή του Αγίου και ειδικότερα στην 300η επέτειο της ανακομιδής του λειψάνου από τα Στροφάδια στη Ζάκυνθο και ευχαρίστησε τους αρχιερείς που τίμησαν με την παρουσία τους τις πανηγυρικές εκδηλώσεις, με πρώτο τον Πατριάρχη του Γένους κ. Βαρθολομαίο, τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο καθώς και τον πρώτο πολίτη της χώρας κ. Προκόπη Παυλόπουλο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ