Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 16:41

Η Μυρτιδιώτισσα επέστρεψε στο Θρόνο Της

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την Κυριακή των Μυροφόρων ολοκληρώθηκε η “Γύρα” της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας, η οποία μετά από λιτανευτική πορεία 15 ημερών σε όλο το νησί των Κυθήρων, επέστρεψε στο Ιερό Προσκύνημα των Μυρτιδίων.

Σύμφωνα με το παλαιό έθιμο της “Γύρας”, το οποίο ευλαβικά τηρείται επί περίπου 200 χρόνια σε ανάμνηση της πολυετούς παραμονής της Εικόνας στο Φρούριο των Κυθήρων για τον φόβο των πειρατών, η Εικόνα μεταφέρεται από το Προσκύνημα μέχρι τον Μητροπολιτικό Ναό των Κυθήρων (στη Χώρα) ανήμερα της Κυριακής της Ορθοδοξίας όπου παραμένει μέχρι τη Δευτέρα του Πάσχα το απόγευμα, οπότε ξεκινάει την δεκαπενθήμερη αναστάσιμη λιτανευτική Της πομπή σε όλο το νησί, προς ευλογία και αγιασμό των πιστών.

Το πρωί της Κυριακής των Μυροφόρων τελέσθηκε αναστάσιμη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον περικαλλή Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος στις Καλοκαιρινές χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Σεραφείμ, μετά το πέρας της οποίας ξεκίνησε η Λιτανεία μέχρι το Ιερό Προσκύνημα των Μυρτιδίων, όπου η Ιερά Εικόνα εναποτέθηκε στο μόνιμο Θρόνο Της, κλήρου και λαού παρισταμένων με επικεφαλής τον επιχώριο Μητροπολίτη κ. Σεραφείμ και το Δήμαρχο κ. Ευστράτιο Χαρχαλάκη.

Κατά τη διάρκεια της Λιτανείας ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε δεήσεις για το ποίμνιό του, για τη νεολαία, τους ναυτικούς, τις Ένοπλες Δυνάμεις, τους αποδήμους Κυθήριους και Αντικυθήριους και για την λύση της ανομβρίας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ