Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 9:10

Η Μολδαβία ετοιμάζεται να υποδεχθεί τον Πατριάρχη Μόσχας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την Μολδαβία θα επισκεφθεί ο Ρώσος Πατριάρχης Κύριλλος, προκειμένου να παραστεί στο Παγκόσμιο Συνέδριο Οικογενειών, το οποίο θα διεξαχθεί στο Κισινάου στις 13-16 Σεπτεμβρίου υπό την αιγίδα του Προέδρου της Μολδαβίας.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος Ιγκόρ Ντοντόν, το διθνές φόρουμ αναμένεται να φιλοξενήσει περίπου 2.000 άτομα, συμπεριλαμβανομένων γνωστών εμπειρογνωμόνων, πολιτικών προσωπικοτήτων και ηγετών της κοινής γνώμης από περισσότερες από 50 χώρες.

Ο Μολδαβός Πρόεδρος πρότεινε ο Πατριάρχης Μόσχας να επισκεφθεί την αυτόνομη περιοχή της Γκαγκαουζίας και την πόλη της Βαλτικής κατά τη διάρκεια της επικείμενης επίσκεψής του.

Ο κ. Ντοντον τόνισε πως “συζήτησαμε τον Μητροπολίτη Κισινάου Βλαδίμηρο τα οργανωτικά βήματα στο πλαίσιο της φιλοξενίας του Παγκόσμιου Συνεδρίου Οικογενειών και την επερχόμενη επίσκεψη του Πατριάρχη Μόσχας στη Μολδαβία μέσα στους επόμενους μήνες”.

“Πρότεινα ώστε ο Πατριάρχης Μόσχας να επισκεφτεί για πρώτη φορά την πόλη του Κόμρατ -το διοικητικό κέντρο της Αυτόνομης επαρχίας της Γκαγκαουζίας στη νότια Μολδαβία- καθώς και την πόλη της Βαλτικής, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Μολδαβίας, που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της χώρας”, δήλωσε ο πρόεδρος.

Οι φωτογραφίες είναι από παλαιότερη επίσκεψη του Πατριάρχη στην Μολδαβία.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ