Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 14:09

Η μνήμη των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στον Έβρο

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Η μνήμη των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου εορτάσθη στις πανηγυρίζουσες ενορίες Κισσαρίου και Ισαάκιου με τη συμμετοχή πολυπληθούς εκκλησιάσματος. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός αφ εσπέρας χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό και ευλόγησε τους άρτους στον Ενοριακό Ναό Ισαάκιου, παρουσία του Βουλευτού Έβρου Αναστ. Δημοσχάκη, του Δημάρχου Διδυμοτείχου Παρ. Πατσουρίδη, του Διοικητού της XVI Μεραρχίας Στρατηγού Βασ. Παπαδοπούλου και του Αστυνομικού Διευθυντού Ορεστιάδος Πασχάλη Συριτούδη.

Στο τέλος της ιεράς ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος απευθύνοντας λόγο οικοδομής προς τους πιστούς μίλησε για το αποστολικο έργο των μαθητών του Χριστού και το ιεραποστολικό έργο της Εκκλησίας, χθές και σήμερα, στην κοινωνία, στο σχολείο, στην οικογένεια… και επικεντρώνοντας την ομιλία του στην προσφορά του Ουρανοβάμονος Παύλου μίλησε για την συμβολή του στη συνάντηση του ελληνικού πνεύματος με το αιώνιο μήνυμα του Κυρίου.

Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας της εορτής ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε στον Ενοριακό Ναό Κισσαρίου, παρουσία του Δημάρχου Σουφλίου Ευαγγ. Πουλιλιού και του Αστυνομικού Διευθυντού Ορεστιάδος Πασχ. Συριτούδη. Επίκαιρα ομίλησε ο Αρχιμ. Κύριλλος Κολτσίδης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ