Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 | 7:42

Η μνήμη των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στo Βέλγιο

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με λαμπρότητα εόρτασε την εφέστιο πανήγυρή της η Ενορία των Αγίων Θεοστέπτων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης, στην μεσαιωνική πόλη της Bruges, στο Βορειοδυτικό Βέλγιο.

Την Κυριακή, 20 Μαΐου, τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βελγίου και Εξάρχου Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρα, τον οποίο πλαισίωναν ιερείς και διάκονοι της Μητροπολεώς Βελγίου και φιλοξενούμενοι κληρικοί.

Στο τέλος του Όρθρου πραγματοποιήθηκε η επίσημη υποδοχή αργυράς λειψανοθήκης ή οποία περιέχει τμήματα ιερών λειψάνων του Μεγάλου Βασιλείου, του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου, του Αγίου Σερβατίου, των Αγίων Μαρτύρων Χριστίνης και Θεοδώρας και του Οσίου Σιλουανού του Αθωνίτου. Τα ιερά λείψανα δωρήθηκαν στην ενορία από την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία και το Άγιον Όρος, και εφεξής θα παραμένουν στον Ναό προς αγιασμό και ευλογία των πιστών.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε στο ευαγγελικό ανάγνωσμα και την φανέρωση της χάριτος του Θεού στον κόσμο, καθώς και την προσπάθεια των Θεοφόρων Πατέρων των Αγίων Συνόδων της Εκκλησίας να ερμηνεύσουν και να δογματίσουν αυτή την θεία φανέρωση και αποκάλυψη.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας ευχαρίστησε τον προϊστάμενο της ενορίας και κατά σάρκα αδελφό του π. Bernard Peckstad και τους συνεργάτες του, τόσο για την άρτια οργάνωση της πανήγυρης, όσο και για την όλη δράση και προσφορά της ενορίας. Ευχήθηκε στους εορτάζοντες ιερείς που τον πλαισίωναν και στον κόσμο που έσπευσε να τιμήσει την μνήμη των Μεγάλων Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε δεξίωση και εορταστικό γεύμα αγάπης.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ