Σάββατο 20 Απριλίου 2024 | 13:28

Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος όπως εορτάστηκε στην μητρόπολη Κορίνθου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με λαμπρότητα εορτάστηκε κι εφέτος η εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού στην Ι. Μητρόπολη Κορίνθου. Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος την παραμονή της εορτής, Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016, τέλεσε τον πανηγυρικό Εσπερινό στον Ι. Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιάτου πλαισιούμενος από ιερείς της Αρχιερατικής Περιφέρειας Σικυώνος, με επικεφαλής τον Αρχιερατικό Επίτροπο και προϊστάμενο του Ι. Ναού Παν/τον Αρχιμ. π. Κλαύδιο Καλαρά αλλά και από τις γειτονικές Αρχιερατικές Περιφέρειες.

Λόγους πνευματικής οικοδομής απηύθηνε προς τους ευσεβείς Χριστιανούς, που ασφυκτικά κατέκλισαν τον Ι. Ναό αλλά και τους δρόμους, στους οποίους λιτανεύτηκε η Ιερά Εικόνα, ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής Αθηνών κ. Απόστολος Νικολαΐδης, ενώ παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Σικυώνος κ. Σπυρίδων Σταματόπουλος και Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Πριν την απόλυση της Ι. Ακολουθίας ο σεπτός Ποιμενάρχης μας ευχαρίστησε τον κ. Καθηγητή για την διδακτική ομιλία του, το Χριστεπώνυμο πλήρωμα, τους τοπικούς Άρχοντες και τον ευσεβή Λαό για την συμμετοχή τους στις εορταστικές εκδηλώσεις και ολοκλήρωσε ευχόμενος προς όλους η Μεταμόρφωση του Σωτήρος Χριστού να σηματοδοτήσει και την δική μας μεταμόρφωση.

Την ίδια ημέρα στον πανηγυρικό Εσπερινό στον Ι. Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κορίνθου χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Γουϊνέας κ. Γεώργιος, εκπρόσωπος στην Αθήνα του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, πλαισιωμένος από Κληρικούς της πόλεως της Κορίνθου και άλλων Μητροπόλεων.

Την διακονία του λόγου ανέλαβε ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Σεραφείμ Δημητρίου εκ της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Στην Ι. Ακολουθία του Εσπερινού αλλά και της Λιτανεύσεως της Ι. Εικόνος συμμετείχαν πλήθος πιστών καθώς και ο επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Κορινθίων κ. Βασίλειος Νανόπουλος.

Την επομένη, Σάββατο 6 Αυγούστου 2016, ο Σεβ. Μητροπολίτης Γουϊνέας κ. Γεώργιος και ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος τέλεσαν την Πανηγυρική Θ. Λειτουργία στον Ι. Ναό Μεταμορφώσεως Σωτήρος Κορίνθου.

Στην προσφώνηση του ο Σεβ. Μητροπολίτης μας, αφού ευχαρίστησε τον «Ιεραπόστολο» Μητροπολίτη Γουϊνέας κ. Γεώργιο για την εδώ ευλογητή παρουσία του, αναφέρθηκε στην μεγάλη Δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, αλλά και σε θέματα της επικαιρότητας και ολοκλήρωσε ευχόμενος κατάλληλα προς όλους.

Αντιφωνώντας ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Γεώργιος, αναφέρθηκε στις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην Ιεραποστολή και στην διάδοση του Ευαγγελίου του Χριστού σε χώρες που δεν γνώρισαν ακόμα το φώς του Χριστού.

Ολοκλήρωσε δε τον λόγο του ευχαριστώντας τον Επίσκοπό μας για την παραχώρηση της κυριαρχικής του αδείας, δίδοντάς του ως ευλογία μία εικόνα του Αγίου Γεωργίου, πιστό αντίγραφο της εικόνας που φυλάσσεται στην Ι. Μονή Αγίου Γεωργίου Καΐρου, αλλά και τους Εφημερίους του Ι. Ναού π. Αρκάδιο Ραζνύ και π. Ιωακείμ Βασιλάκο, οι οποίοι υπηρέτησαν για χρόνια στην Ιεραποστολή, για την ευγενική και καλοσυνάτη φιλοξενία τους.

Τέλος, για την προσφορά του στο Ιεραποστολικό έργο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας τίμησε τον Παν/το Αρχιμ. π. Αρκάδιο Ραζνύ, δίδοντάς του Επιστήθιο Σταυρό με τον λέοντα του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ