Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 11:37

Η ευθύνη της οικογένειας στην ανάδειξη νέων κληρικών συζητήθηκε στην Κόρινθο

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Ο Εφημέριος του Ι. Ναού Αγίου Αρτεμίου Γούβας (Ι. Αρχιεπισκοπή Αθηνών) Αρχιμ. Άγγελος Ανθόπουλος, Θεολόγος – Φιλόλογος, ομίλησε στην 13η συνάντηση της Σχολής Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, το Σάββατο στην «Κροκίδειο Αίθουσα» στην Κόρινθο, με θέμα «Η ευθύνη της Ελληνικής Οικογένειας στην ανάδειξη νέων Κληρικών», εξ αφορμής της εβδομάδας που είναι αφιερωμένη υπό της Εκκλησίας της Ελλάδος στις Ιερατικές Κλήσεις.

Ο ομιλητής με σαφήνεια αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον της Εκκλησίας μας για την ανάδειξη νέων Κληρικών, η οποία σχετίζεται άμεσα και με την Οικογένεια, αφού η «κλήση» του Θεού ισχυροποιείται με την καλλιέργεια της προσωπικής «κλίσης» σ’ ένα υγιώς «θρησκευόμενο» οικογενειακό περιβάλλον, κυρίως με το παράδειγμα των γονέων.

Ωστόσο, η νοσηρή «θρησκευτικότητα», η αδιαφορία ή και η άρνηση ακόμη του Θεού εκ μέρους των γονέων δύνανται να ξηράνουν τον πόθο της Ιερωσύνης, χωρίς αυτά να είναι καθοριστικά της πορείας ενός νέου ανθρώπου, που επιθυμεί την Ιερωσύνη, αφού το «σχέδιο – κλήση» του Θεού καθιστά δυνατά και τα αδύνατα για τους ανθρώπους.

Τον Πανοσιολογιώτατο ομιλητή συνεχάρη εγκάρδια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος, ο οποίος εξέφρασε την αγωνία του για την ανάδειξη νέων Κληρικών με τις πνευματικές προϋποθέσεις, που ορίζει η Εκκλησία μας, και συντονίζοντας τον διάλογο, που επακολούθησε, κατέληξε ότι παρά τους «ισχυρούς ανέμους», που εκδηλώνονται με σφοδρότητα, «φλόγες» που ανάβει το Άγιο Πνεύμα δεν σβήνονται.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ