Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 11:03

Η εορτή των πολυτέκνων στα Γρεβενά

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Το Σάββατο 5 Νοεμβρίου, τελέσθηκε στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελιστρίας Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Γρεβενών κ. Δαβίδ, επί τη εορτή των Προστατών Αγίων των πολυτέκνων Τερεντίου και Νεονίλλης και των τέκνων αυτών. Στην Θεία Λειτουργία συλλειτούργησαν οι πολύτεκνοι ιερείς της Ι. Μητροπόλεως Γρεβενών και παρευρέθησαν οι πολύτεκνες οικογένειες του νομού μας.

Στο μήνυμά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας τόνισε ότι: «Η πολύτεκνη οικογένεια σήμερα, είναι μια οικογένεια ηρώων και αγίων. Και οι πολύτεκνοι είναι οι μάρτυρες της πατρίδας και της πίστης μας.»

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Νομού Γρεβενών, Ιεροδιδάσκαλος π. Θωμάς Γάκης, στην ομιλία του ζήτησε από την πολιτική ηγεσία του τόπου μας «πέρα από την πολιτική των κινήτρων, να προωθήσει και την πολιτική των προτύπων για να προσανατολιστεί η νέα γενιά σε αξίες και ιδανικά».

Μετά τη Θεία Λειτουργία, και κατόπιν υποδείξεως του Συλλόγου Πολυτέκνων Γρεβενών, επιδόθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Γρεβενών χρηματικό ποσό σε νεογέννητα τέκνα πολύτεκνων οικογενειών και βραβεύτηκαν οι εισαχθέντες μαθητές – τέκνα πολυτέκνων στα ΑΕΙ και ΤΕΙ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ