Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 12:09

Η εορτή του μυροβλήτη αγίου στον Ι.Ν. αγ. Δημητρίου των Όπλων

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: ORTHODOXIA.info

Στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου των Όπλων, χθες Τρίτη 25 Οκτωβρίου, παρευρέθηκε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πτολεμαίδος κ. Εμμανουήλ για τον πανηγυρικό αρχιερατικό εσπερινό στον οποίο και χοροστάτησε, υπο την παρουσία αρκετών κληρικών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Οι πιστοί κατέφτασαν στον ναό αρκετά νωρίς για να προσκυνήσουν την Ιερά εικόνα του Αγίου Δημητρίου, την Τιμία Εσθήτα της Υπεραγίας θεοτόκου και την Τιμία Κάλαμο του Κυρίου.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Εμμανουήλ ευχαρίστησε τους πιστούς που με ευλάβεια παρευρέθηκαν στον πανηγυρικό εσπερινό λέγοντας “Προσκυνώ την πίστη σας, και την αγάπη σας που νιώθω εδω και αρκετή ώρα σε αυτόν τον Ναό”.

Στην συνέχεια, έκανε λόγο για τον ρόλο που έχει η εκκλησία στις μέρες μας. “Η εκκλησία είναι μια ανοιχτή αγκαλιά αγάπης για όλους. Η εκκλησία είναι επίσης ένα σχολείο αγάπης, μέσα στο οποίο πρέπει να μάθουμε να αγαπάμε.”

Τέλος ο σεβ. Μητροπολίτης Πτολεμαίδος κ. Εμμανουήλ ευχαρίστησε θερμά τον προιστάμενο του ναού Αρχιμ. Φιλούμενο Ρουμπη για την πρόσκληση του να χοροστατήσει στον πανηγυρικό Εσπερινό.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ