Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 | 15:32

Η εορτή του Μεγάλου Βασιλείου στη Νέα Φιλαδέλφεια

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου ενδόξου Πατρός ημών Βασιλείου αρχιεπισκόπου Καισαρείας της Καππαδοκίας του Μεγάλου στη Μητρόπολη Νέας Ιωνίας & Φιλαδελφείας.

Την Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2017 τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός επί τη εορτή του Αγίου ενδόξου Πατρός ημών Βασιλείου αρχιεπισκόπου Καισαρείας της Καππαδοκίας του Μεγάλου στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Νέας Φιλαδελφείας, όπου φυλάσσεται ως πολύτιμο θησαύρισμα η άφθαρτη αριστερή χείρα του Αγίου.

Του Πανηγυρικού Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, τη συμμετοχή Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως και την παρουσία τοπικών αρχόντων, εκπροσώπων Μικρασιατικών συλλόγων και σωματείων καθώς και πλήθους πιστών, οι οποίοι προσήλθαν με ευλάβεια για να προσκυνήσουν την Ιερά Εικόνα καθώς και την τιμία χείρα του Μεγάλου Καππαδόκη Αγίου.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ, ο οποίος αναφέρθηκε στο θαυμαστό βίο και στο πολυσήμαντο έργο του Μεγάλου αυτού Καππαδόκη Αγίου και Οικουμενικού Διδασκάλου, ο οποίος διακρίθηκε τόσο για την κοινωνική του δράση και την φιλανθρωπία του, όσο και για την ασυμβίβαστη υπεράσπιση του Ορθοδόξου δόγματος έναντι των αιρέσεων της εποχής του, ευχόμενος προς όλους καλή και ευλογημένη χρονιά.

Την ημέρα της Πρωτοχρονιάς, Δευτέρα 1 Ιανουαρίου 2018, εψάλη η ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τελέσθηκε η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία του Μ. Βασιλείου, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγ. Βασιλείου του Μεγάλου και Κοσμά του Αιτωλού στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου φυλάσσεται απότμημα του Ιερού Λειψάνου του Μεγάλου Καππαδόκη Αγίου.

Αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ τέλεσε την Πανηγυρική Δοξολογία επί τη ενάρξει του νέου Έτους, στην οποία παρέστησαν τοπικοί άρχοντες, πρόεδροι και εκπρόσωποι Μικρασιατικών συλλόγων και πολιτιστικών φορέων καθώς και πλήθος πιστών.

Πριν την απόλυση της Δοξολογίας ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε την πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα και στη συνέχεια κήρυξε το θείο λόγο.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην ανάγκη ενότητας μεταξύ κλήρου και λαού στις δύσκολες αυτές μέρες για την πατρίδα μας, αφού μόνο μέσα από την ενότητα, την πίστη και τη χάρη του Θεού θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε την τρικυμία των ημερών και να καταλήξουμε σε ασφαλή λιμάνια ανάπτυξης, προόδου και προοπτικής, ευχόμενος προς όλους καλή και ευλογημένη χρονιά.

Στη συνέχεια ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσ. Αρχιμ. Τιμόθεος Ηλιάκης ευχήθηκε τα δέοντα στον Σεβασμιώτατο και τον διαβεβαίωσε ότι ο ιερός κλήρος και ο ευσεβής λαός της Μητροπόλεως θα συνεχίσουν να πορεύονται ενωμένοι και αγαπημένοι με τις ευλογίες και τις κατευθύνσεις του Επισκόπου τους.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ