Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 16:15

Η εορτή του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου στο Δερβένι Κορινθίας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Το Σάββατο, 7 Ιανουαρίου 2017, ημέρα εορτασμού της Σύναξης του Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος τέλεσε την Θ. Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό στο Δερβένι.
Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυξ της Ι. Μητροπόλεως και Καθηγούμενος της Ι. Μονής Παναγία «Η Πάντων Χαρά» Καλεντζίου, Πανοσ. Αρχιμ. π. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος, αναφερόμενος στην μεγάλη Δεσποτική Εορτή των Αγίων Θεοφανείων και στην ασκητική μορφή του Τιμίου Προδρόμου, ο οποίος έδωσε την μαρτυρία ότι ο βαπτιζόμενος είναι ο Υιός του Θεού, μια μαρτυρία, που ο Άγιος Ιωάννης επισφράγισε με το μαρτύριο του αίματος Του, δείχνοντας μας ότι, με την ασκητική ζωή και την μετάνοια, ομολογούμε και εμείς ότι είμαστε γνήσια τέκνα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.
Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας, προ της απολύσεως, απηύθηνε τις εόρτιες ευχές του προς το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, τον εορτάζοντα προϊστάμενο του Ι. Ναού και Αρχιερατικό Επίτροπο Ευρωστίνης π. Ιωάννη Γιαννακά, τον Βουλευτή κ. Χρίστο Δήμα, τον Δήμαρχο του διευρυμένου Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης κ. Ηλία Ανδρικόπουλο, τους Δημοτικούς Συμβούλους, καθώς και στο Εκκλησίασμα επικαλούμενος τον φωτισμό και την χάρι του Επιφανέντος εν Ιορδάνη Χριστού.
Επακολούθησε κέρασμα στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού και η υποβολή του σεβασμού και των εορτίων ευχών εκ μέρους των παρισταμένων Αρχών.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ