Τρίτη 16 Απριλίου 2024 | 20:40

Η εορτή του Αγίου Γεωργίου επισκόπου Αμάστριδος στην Βόνιτσα

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με κατάνυξη εορτάσθηκε την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018, η μνήμη του εν Αγίοις πατρός ημών Γεωργίου επισκόπου Αμάστριδος, στον ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Βόνιτσας. Ο Άγιος Γεώργιος Αμάστριδος ασκήτεψε στην ευρύτερη περιοχή της Βόνιτσας και συγκαταλέγεται μεταξύ των τοπικών μας Αγίων της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.Κοσμάς ο οποίος κήρυξε το θείο λόγο.

Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος κ.Κοσμάς επεσήμανε ότι ο Άγιος Γεώργιος Αμάστριδος, ιδιαιτέρως ποθούσε την Θεία Κοινωνία. Μας υπενθυμίζει τους πρώτους χριστιανούς οι οποίοι με πόθο λαχταρούσαν την Θεία Κοινωνία και γιαυτό θεσπίσθηκε η Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων.

Και ο Άγιος Γεώργιος και οι πρώτοι χριστιανοί, υπενθυμίζουν σε εμάς ότι οφείλουμε να επιποθούμε και εμείς την τακτική Θεία Κοινωνία, στην οποία πάντα να έτοιμοι και με άδεια πνευματικού να προσερχόμαστε.

Στην Θεία Λειτουργία εκκλησιάσθηκαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γυμνασίου Βόνιτσας προς τους οποίους ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε ευχές και συμβουλές.

Εκ του Ιερού Ναού

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ