Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 10:11

Η εορτή της Παναγίας Βηματάρισσας στη Μητρόπολη Κισάμου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Μέσα στην ολόφωτη περίοδο της Διακαινισήμου η Ι. Μητρόπολις Κισάμου εόρτασε, πανηγυρικώς και σεμνοπρεπώς, την εορτή της Παναγίας Βηματαρίσσης, η Κτητόρισσας, της Βατοπαιδινής, πιστό αντίγραφο της οποίας ευρίσκεται εις τον Ι. Μητροπολιτικό μας Ναό. Των Ι. Ακολουθιών προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Αμφιλόχιος.

Ο Επίσκοπος μας εξέφρασε βαθιά ευγνωμοσύνη και πολλές ευχαριστίες προς τον Καθηγούμενο της Ι. Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Γέροντα Εφραίμ, δια τον «πολύτιμο αυτό πνευματικό θησαυρό» που η αγάπη του απλόχερα προσέφερε εις την Ι. Μητρόπολη μας, σημειώνοντας: «Σε κάθε μας προσκύνημα εις τον Ι. Μητροπολιτικό μας Ναό νιώθουμε ότι ευρισκόμεθα μέσα εις την στοργική αγκάλη της Παναγίας της Βηματάρισσας ή Κτητόρισσας, εις την στοργική αγκαλιά της Μάνας μας, πού έρχεται νά μας διαβεβαιώσει, με τήν διαρκή παρουσία Της εις τον περικαλλή αυτό Ι. Ναό, ὅτι «εγώ είμαι μαζί σας η παντελεήμων καί ουδείς εναντίον σας».

Η μόνιμη εναπόθεση εις τον Ι. Μητροπολιτικό μας Ναό πιστού αντιγράφου της Παναγίας Βηματαρίσσης προσμαρτυρεί καί επισφραγίζει την ανάθεση της περαιτέρω πορείας, ζωής καί ανελίξεως της Μητροπολιτικής περιφερείας μας κάτω από τήν Θεομητορική σκέπη καί στοργή της Παναγίας Βηματαρίσσης ή Κτητόρισσας, της Βατοπαιδινής.

Για τούτο όσες μπόρες καί αν έλθουν, όσες δοκιμασίες καί αν προστεθούν, όσες κρίσεις καί αν μας μαστίζουν, ας μην απελπιζόμεθα αδελφοί, ας έχουμε συνοδίτη καί συναντιλήπτορα μας τήν «Παναγία Βηματάρισσα ή Κτητόρισσα», τήν καθημερινά «μυρία θαυμάσια» τελούσα, τά οποία ίσως μέσα στήν τύρβη της ζωής δέν τά βλέπουμε και δέν τά αισθανόμεθα. Ας γίνονται καταφυγή και σκέπη μας οι ακατάπαυστες πρεσβείες Της και η ιλαρά και γέμουσα παραμυθία και έλεος μορφή Της», κατέληξε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ.Αμφιλόχιος.

Πλήθος προσκυνητών από την ευρύτερη περιοχής κατέκλυσαν τον Ι. Μητροπολιτικό μας Ναό, κατά το εόρτιο διήμερο, δια να προσκυνήσουν την Ι. Εικόνα της Παναγίας Βηματάρισσας και να εκζητήσουν την χάρη και τις πρεσβείες Της εις τον καθ΄ ημέραν αγώνα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ