Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 0:37

Η εορτή της Γεννήσεως της Θεοτόκου στην Γραμμένη Δράμας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος το γεγονός της Γεννήσεως της Θεοτόκου στον φερώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Γραμμένης της Ιεράς Μητροπόλεως Ζιχνών και Νευροκοπίου.

Την παραμονή της εορτής ο Ιερός Κλήρος, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Αργύριος Πατακάκης, ο Δήμαρχος Προσοτσάνης κ. Άγγελος Πατακάκης, στρατιωτικό άγημα, οι τοπικές αρχές, καθώς και ο ευσεβής λαός, υποδέχθηκαν επίσημα τεμάχιο Ιερού Λειψάνου από την Τιμία Κάρα του Αγίου Πέτρου Επισκόπου Άργους του Θαυματουργού, η οποία φυλάσσεται στον ομώνυμο Ιερό Ναό του Αγίου στο Άργος.

Στη συνέχεια τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, κατά την διάρκεια του οποίου ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού και Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι.Μ. Ζιχνών και Νευροκοπίου Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Βαμβακίδης, ως εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ.κ. Ιεροθέου, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη και τις ευχαριστίες της Τοπικής Εκκλησίας προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αργολίδος κ.κ. Νεκτάριο και προς τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού του Αγίου Πέτρου Άργους Πρωτοπρεσβύτερο Γεώργιο Σελλή ο οποίος και μετέφερε την μεγάλη αυτή ευλογία στην Ι.Μ. Ζιχνών και Νευροκοπίου.

Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία κατά την διάρκεια της οποίας κήρυξε τον Θείο Λόγο ο π. Γεώργιος Σελλής. Το περιεχόμενο της ομιλίας του στράφηκε γύρω από την εορτή των Γενεθλίων της Παναγίας και την συμβολή Της στην σωτηρία των ανθρώπων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος, όπως κάθε χρόνο, οι κυρίες της ενορίας, μετά το τέλος του Εσπερινού και της Θείας Λειτουργίας προσέφεραν πατροπαράδοτα εδέσματα σε όλους τους προσκυνητές.

του Σεραφείμ Σεραφειμίδη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ