Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 16:52

Η εξόδιος ακολουθία του Ηγουμένου της Παναγίας Τουρλιανής

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Παναγίας Τουρλιανής, στην Άνω Μερά Μυκόνου, τελέσθηκε σήμερα το πρωί Θεία Λειτουργία, ιερουργήσαντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’ και εν συνεχεία, περί ώρα ενδεκάτη, τελέσθηκε η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Ηγουμένου της Μονής, Αρχιμ. Φιλαρέτου Γεροντάρη, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’ και με τη συμμετοχή των ελθόντων εξ Αθηνών Πρωτοπρ. Ιωάννου Μεταξά, εκ Τήνου, Αρχιμ. Ιεροθέου Καλογριά, εκ Σύρου Αρχιμανδριτών Δωροθέου Γάγγου, Μακαρίου Χειλά, Βενεδίκτου Φραγκογιάννη και Νικολάου Γαβαλλά, των Πρωτοπρεσβυτέρων Ευαγγέλου Σίμου και Ιωάννη Παγώνη, ο οποίος τα τελευταία χρόνια διηκόνει τον αοίδιμο Ηγούμενο , και Πρεσβ. Βασιλείου Καλύβα, των Εφημερίων της Μυκόνου Πρωτοπρεσβυτέρων Πέτρου Μαραγκού, Βασιλείου Τζανιδάκη και Εμμανουήλ Γαλανάκη, του Πρεσβ. Γεωργίου Κουσαθανά και των Διακόνων.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, έντονα συγκινημένος και συναισθηματικά φορτισμένος, δεν κατόρθωσε να εκφωνήσει την Εξόδιο ομιλία του, η οποία, για το λόγο αυτό, εξεφωνήθη από τον Πρωτοπρ. Πέτρο Μαραγκό.

Επικήδειο λόγο εξεφώνησε και ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνστ. Κουκάς, ο οποίος κατέθεσε τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη του προς τον εκδημήσαντα Ηγούμενο για την μεγάλη και πολυετή προσφορά του στην Άνω Μερά και τη Μύκονο και τόνισε την απλότητα και την καλοσύνη, με την οποία διηκόνησε το Μοναστήρι, την Άνω Μερά και τους Μυκονίους.

Εν συνεχεία, επακολούθησε η ταφή στο Κοιμητήριο της Παναγίας, της επιλεγομένης “Μούσαινας”.

Τελεσθείσης της ταφής, κατέφθασαν στο Ταφείο, λόγω καθυστερήσεως του πλοίου, ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναχράντου Άνδρου, Αρχιμ. Ευδόκιμος Φραγκουλάκης και ο Αρχιερατικός Επίτροπος Τήνου, Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός, οι οποίοι ετέλεσαν επί του τάφου Τρισάγιο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ