Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 13:18

Η ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Βρότσλαβ και Στσέτσιν Γεωργίου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και κατάνυξη τελέστηκε εχθές, Κυριακή 18 Ιουνίου, η Ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Βρότσλαβ και Στσέτσιν κ. Γεωργίου. Στην τελετή της Ενθρονίσεως, που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Γεννήσεως της Θεοτόκου, παρέστησαν οι Σεβασμιώτατοι Ιεράρχες της Πολωνικής Εκκηλσίας Λούμπλιν και Χελμ κ. Άβελ, Mπιαλιστόκ και Γκδάνσκ Ιάκωβος, Πσέμισλ και Γκορλίτσε Παΐσιος, Βλαδιμιροβολίνσκι και Κοβέλ Βλαδίμηρος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σούπρασλ Γρηγόριος, οι Τοπικές Αρχές, εκπρόσωποι των Στρατιωτικών Αρχών, οι Κληρικοί της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Βρότσλαβ και Στσέτσιν, κληρικοί και μοναχοί από άλλες περιοχές της Πολωνίας καθώς και πλήθος πιστών.

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ. Σάββας στην επιστολή του, η οποία αναγώστηκε μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, εξέφρασε τα εγκάρδια συγχαρητήρια του στον νέο Ποιμενάρχη κ. Γεώργιο και υπογράμμισε ότι ο νέος Αρχιεπίσκοπος έχει όλες τις προϋποθέσεις να ακολουθήσει το παράδειγμα των προκατόχων του και μάλλον να ξεπεράσει την προσφορά τους και την διακονία τους στην Εκκλησία, ενώ τόνισε «ότι θα φέρει εις πέρας τη διακονία του με τον καλύτερο τρόπο».

Στον Ενθρονιστήριο Λόγο του, ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος υποσχέθηκε ότι θα προσπαθήσει να ακολοθήσει την ποιμαντορία του αείμνηστου Προκατόχου του κυρού Ιερεμία, ο οποίος εκοιμήθη την Δευτέρα της Διακαινησίμου, μετά από 30 και πλέον έτη αρχιερατικής διακονίας και τόνισε ότι: «θα ήθελα να είμαι όργανο στα χέρια του Θεού. Εκείνος ας γράφει το σενάριο της επαρχίας αυτής».

Να αναφερθεί πως ο νέος Αρχιεπίσκοπος κ. Γεώργιος σύμφωνα με την απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Πολωνικής Εκκλησίας θα παραμείνει υπεύθυνος στην Ορθόδοξη Θρησκευτική Υπηρεσία του Πολωνικού Στρατού, θα είναι επιπλέον Αντιπρύτανης της Θεολογικής Ακαδημίας της Βαρσοβίας και καθηγητής της Ιερατικής Σχολής της Βαρσοβίας.

Είναι σίγουρο ότι ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος, εγκρατής και δόκιμος θεολόγος, γνωστός για την προσφορά του σε πανορθόδοξο επίπεδο, ελληνομαθής και πνευματικά καλλιεργημένος, διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις για να μπορέσει να ανταποκριθεί στα αυξημένα και υψηλά νέα του καθήκοντα και να φανεί αντάξιος των προσδοκιών της Εκκλησίας και της Ορθοδοξίας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ