Τρίτη 16 Απριλίου 2024 | 16:38

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος καταδικάζει κάθε μορφή βίας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκαν οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα Charlie Hebdo στο Παρίσι καταδίκασε σήμερα κατά τη διάρκεια της πρώτης της συνεδρίασης για το 2015 η Διαρκής Ιερά Σύνοδος.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της Συνόδου έχει ως εξής:

«Με αφορμή τις πρόσφατες τρομοκρατικές ενέργειες αποτρόπαιης βίας με τη στυγνή δολοφονία συνανθρώπων μας σε συνοικία του Παρισιού από ακραίους ισλαμιστές τρομοκράτες, η Εκκλησία της Ελλάδος, αφ’ ενός καταδικάζει απερίφραστα κάθε μορφή βίας και αφ’ ετέρου κάθε μορφή αμφισβήτησης της ιερότητος των θρησκευτικών συμβόλων και πεποιθήσεων, οποθενδήποτε αυτή προέρχεται.

Μένοντας σταθερά πιστή στις αρχές της ορθοδόξου πίστεως και στα κοινωνικά ιδεώδη της Ορθοδοξίας, η οποία ανέκαθεν σεβόταν και σέβεται την ελευθερία συνειδήσεως του ανθρωπίνου προσώπου, ανεξαρτήτως θρησκείας, πολιτικών πεποιθήσεων, χρώματος και εθνικότητος, εκφράζει την αποστροφή της προς κάθε πράξη που έχει ως στόχο την αποστέρηση της ζωής αθώων συνανθρώπων μας, οι οποίοι, δεν πρέπει να λησμονούμε, ότι αποτελούν ζώσα εικόνα του Πανάγαθου Θεού και Πατρός ημών. Στηλιτεύει δε κάθε προσπάθεια εκ μέρους φονταμενταλιστικών οργανώσεων, οι οποίες, προβάλλοντας ως κίνητρα των στυγνών τρομοκρατικών ενεργειών τους τα «θρησκευτικά πιστεύω», δυναμιτίζουν την ειρηνική συνύπαρξη των λαών και των θρησκειών.

Η Δ.Ι.Σ. εκφράζει την βαθύτατη θλίψη της και την ηθική συμπαράστασή της προς τα μέλη των οικογενειών των θυμάτων και δέεται υπέρ της εν Κυρίω ειρήνης του κόσμου».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ