Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 15:19

Η Ανάσταση και η Αγάπη στη Μητρόπολη Ρεθύμνης

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με την συμμετοχή των πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών και πολλών πιστών εορτάσθηκε η Λαμπροφόρος Ανάσταση του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου.

Τη νύκτα του Μεγάλου Σαββάτου, 15ης Απριλίου 2017, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος προέστη των Ιερών Ακολουθιών της Τελετής της Αναστάσεως και της Πασχαλινής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου της πόλεως Ρεθύμνης. Με το «Δεύτε λάβετε φως», ο Επίσκοπός μας κάλεσε τους πιστούς να ανάψουν τις πασχαλινές τους λαμπάδες με το Άγιο Φως που και εφέτος, όπως συμβαίνει αδιάλειπτα εδώ και αιώνες, πήγασε θαυματουργικά από τον πρόσφατα ανακαινισμένο Πανάγιο Τάφο του Χριστού μας στην Αγία Πόλη Ιερουσαλήμ και με ειδικές αεροπορικές πτήσεις μεταδίδεται σε όλη την οικουμένη για να φωτίσει και να αγιάσει τις ζωές των όπου γης Χριστιανών.

Το πρωί της Κυριακής του Πάσχα, 16ης Απριλίου 2017, πραγματοποιήθηκαν η Πανηγυρική Λιτανεία της Αναστάσεως και ο Εσπερινός της Αγάπης.

Η Εναρκτήρια Αναστάσιμη Ακολουθία τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Κυρίας των Αγγέλων, από όπου ξεκίνησε η λιτανευτική πομπή, η οποία δια των οδών Αραμπατζόγλου, Παλαιολόγου και Αρκαδίου της παλαιάς πόλεως του Ρεθύμνου, και υπό τους ήχους της Δημοτικής Φιλαρμονικής, κατέληξε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου. Εκεί έλαβε χώρα ο Εσπερινός της Αγάπης, κατά τον οποίο χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος, πλαισιούμενος από Ιερείς της πόλεως Ρεθύμνης και τους Παν. Αρχιμ. Ευφραίμ Μανουσάκη, Ηγούμενο της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αγίου Γεωργίου Αρσανίου, και Πορφύριο Αουάντ, Ηγούμενο της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χαλέπας Μυλοποτάμου, ενώ παρέστη ο Δήμαρος Ρεθύμνης κ. Γεώργιος Μαρινάκης.

Σύμφωνα με το Τυπικό της ημέρας αυτής, το εκκλησίασμα κατά τα Κεκραγάρια του Εσπερινού θυμίασε ο ίδιος ο Επίσκοπός μας κ. Ευγένιος. Το Ευαγγέλιο του Εσπερινού απέδωσαν σε οκτώ γλώσσες και έψαλλαν σε ηρωικό εξάμετρο στην ομηρική διάλεκτο Ιερείς της Μητροπόλεώς μας.

Στο τέλος του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος κ. Ευγένιος χειροθέτησε εις Οικονόμον της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου τον Αιδεσ. Εμμανουήλ Σαρρή, Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Παναγίας Ελευθερωτρίας Άνω Καλλιθέας της πόλεως Ρεθύμνης.

Μετά το πέρας του Εσπερινού της Αγάπης ο Σεβασμιώτατος, οι Ιερείς και όλο το εκκλησίασμα κατευθύνθηκαν στο παρακείμενο Μητροπολιτικό Μέγαρο, οπου πραγματοποιήθηκε η ευλόγηση των πασχαλινών ωών και η διανομή τους στους πιστούς.

Κατακλείοντας τις αναστάσιμες αυτές τελετές ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος ευχαρίστησε θερμά όλους, τον Ιερό Κλήρο, τις Αρχές και τον ευσεβή λαό της Τοπικής μας Εκκλησίας για την αγαπητική συμπόρευση και εφέτος στα Άχραντά Πάθη, στην Θεόσωμο Ταφή και στην Ανάσταση του Λυτρωτή μας και τους ευχήθηκε να αξιωθούν να εορτάζουν επί πολλές σειρές ετών τις Άγιες αυτές Ημέρες και να δέχονται τα σωστικά μηνύματα που διαμηνύονται κατ’ αυτές σε όλη την οικουμένη από την Αγία Ορθόδοξο Εκκλησία μας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ