Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 10:40

Η ανάμνηση ευρέσεως της εικόνας στη Μονή Παναγίας Γοργοϋπηκόου Ψαχνών

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την επέτειο της ευρέσεως της εφεστίου Εικόνος της Θεομήτορος εόρτασε κι εφέτος η Ι. Μονή Παναγίας Γοργοϋπηκόου στα Ψαχνά Ευβοίας κατά το Σαββατοκύριακο, 20 και 21 Μαΐου 2017.

Της Πανηγύρεως προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος πλαισιούμενος από τους συνοδούς του Κληρικούς αλλά και από Κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος. Το εσπέρας του Σαββάτου, 20 Μαΐου 2017, στον Πανηγυρικό Εσπερινό τον Θείο λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυκας της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος Πανοσ. Αρχιμ. π. Νεκτάριος Ευγενικός, ο οποίος αναφέρθηκε στην περίοδο του Πεντηκοσταρίου, κάνοντας αναφορά για το τι ενθυμούμαστε κάθε Κυριακή αυτής της Αναστάσιμης και χαρμόσυνης περιόδου. Επίσης, ομίλησε για τους Αγίους Ισαποστόλους και Αυτοκράτορες Κωνσταντίνο και Ελένη και για την προσφορά τους στην Ορθοδοξία αλλά και για την θαυματουργή εύρεση της Ι. Εικόνος της Παναγίας της Γοργοϋπηκόου.

Το πρωί της Κυριακής, 21 Μαΐου 2017, τελέσθηκε Πανηγυρική Θ. Λειτουργία από τον Σεβ. Μητροπολίτη μας, ενώ τον Θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Τιμόθεος Μπαϊμπάκης, Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, ο οποίος αναφέρθηκε στην Ευαγγελική περικοπή της ημέρας, τονίζοντας ότι ο Κύριος μας σαρκώθηκε για να αναπλάσει τον άνθρωπο και να του παράσχει το αληθινό Φως και την αιωνιότητα.

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο για την ευγενική παραχώρηση της κυριαρχικής του αδείας, ώστε να λειτουργήσει στην Ι. Μονή και δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο πολύπλευρο φιλανθρωπικό και ποιμαντικό έργο του ομογάλακτου αδελφού του. Κατέληξε, ευχόμενος στην Γερόντισσα της Ι. Μονής Χριστοδούλη Μοναχή και στους παρισταμένους πιστούς, η Κυρία Θεοτόκος να πρεσβεύει και να είναι αρωγός στην ζωή τους.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ