Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 7:30

Ηχηρή παραίτηση συνοδικού γραμματέα μετά την αποτυχία να εκλεγεί μητροπολίτης

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με μια σύντομη επιστολή παραίτησης, μόλις 50 λέξεων παραιτήθηκε από τις θέσεις του στις συνοδικές υπηρεσίες στις οποίες υπηρετούσε, ένας εκ των υποψηφίων για την Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου .

Όπως σημειώνεται στην επιστολή παραίτησης του αρχιμανδρίτη Χρυσόστομου Συμεωνίδη, την οποία φέρνει στο φως της δημοσιότητας το orthodoxia.info, «Δια προσωπικούς λόγους παραιτούμαι από τις κάτωθι θέσεις:

Α) Από τη θέση του Διευθυντού – Νομικού Εκπροσώπου – Μέλους της Διοικούσας Επιτροπής του Κέντρου Συμπαραστάσεως Παλιννοστούντων και Μεταναστών – Οικουμενικό Πρόγραμμα Προσφύγων της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Β) Από τη θέση του Γραμματέως της ΙΒ΄ Συνοδικής Επιτροπής των Οικονομικών της Εκκλησίας της Ελλάδος».

Ο αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Συμεωνίδης PHOTO ΑΡΧΕΙΟΥ: Χ. Μπόνης
Η επιστολή παραίτησης του αρχιμανδρίτη Χρυσόστομου Συμεωνίδη

Σύμφωνα με πληροφορίες του orthodoxia.info, o αρχιμανδρίτης ο οποίος στο παρελθόν υπήρξε στενός συνεργάτης του Αρχιεπισκόπου, θεώρησε πως τα όσα συνέβησαν στο περιθώριο της εκλογής Μητροπολίτη Φιλίππων, δεν του επιτρέπουν να παραμείνει στις θέσεις που κατείχε με αποτέλεσμα να παραιτηθεί αμέσως μετά το τέλος της συνεδρίασης της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας.

Τον θρόνο της Μητροπόλεως Φιλίππων διεκδίκησαν, ο πρωτοσύγκελλος της Ι.Μ. Δημητριάδος αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός Κιαμέτης ο οποίος είχε την στήριξη του Αρχιεπισκόπου, ο πρωτοσύγκελλος της Ι.Μ. Θεσσαλονίκης αρχιμανδρίτης Στέφανος Τόλιος, ο οποίος τελικά εξελέγη, ο ιεροκήρυκας της Ι.Μ. Φιλίππων Παύλος Κίτσος, για την υποψηφιότητα του οποίου είχαν εκφραστεί θετικά αρκετοί παράγοντες της τοπικής κοινωνίας της Καβάλας και ο αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Συμεωνίδης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ