Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 9:25

ΗΠΑ: Σταματά η κατασκευή του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου στο «Σημείο 0» λόγω χρεών της Αρχιεπισκοπής

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Αναστέλλονται, σύμφωνα με πληροφοριες που δημοσιεύει σήμερα ΤΟ ΒΗΜΑ στην ηλεκτρονική του έκδοση, τα έργα κατασκευής του Ναού του Αγ. Νικολάου στο σημείο «Σημείο Μηδέν» στην Νέα Υόρκη μετά από την καταγγελία της σύμβασης στην οποία προέβη η κατασκευάστρια εταιρεία Skanska.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι επιτελείς της Αρχιεπισκοπής Αμερικής έλαβαν το πρωί της ημέρας εορτής του Αγίου Νικολάου την καταγγελία της σύμβασης καθώς η κατασκευάστρια εταιρεία δηλώνει ότι δεν έχει τηρηθεί το συμβόλαιο και οι όροι της πληρωμης.

Η εταιρία σημειώνει ότι « θα διεκδίκησει τις οφειλές από την Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή της Αμερικής σύμφωνα με τα συμβόλαια 1215033-022 που υπεγράφησαν μεταξύ τους «με κάθε μέσο» αφήνοντας ανοιχτό ακόμη και το ενδεχόμενο προσφυγής στη Δικαιοσύνη. Καλεί δε τους επιτελείς της Αρχιεπισκοπής «να πάρουν από τον χώρο, σε συνεννόηση με τα συνεργεία τους, οτιδήποτε έχουν στο κτήριο και χρειάζεται φυλαξη».

Ο Ναός που βρίσκεται στο σημείο όπου έπεσαν οι δίδυμοι πύργοι αποτελεί μια πολυδάπανη κατασκευή για την οποία ήδη έχουν διατεθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, 40 εκατομμύρια ενώ χρειάζονται αλλά 40. Μάλιστα κατασκευάζεται με σχέδια του γνωστού αρχιτέκτονα Καλατραβα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ