Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 | 5:39

Ζωντανοί οι απαχθέντες αρχιερείς;

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Το 2013, ένοπλοι μαχητές απήγαγαν τον ελληνορθόδοξο Μητροπολίτη Χαλεπίου κ. Παύλο και τον συριοακωβίτη Μητροπολίτη Χαλεπίου Ιωάννη Ιμπραήμ. Ο ελληνορθόδοξος μητροπολίτης Χαλεπίου Παύλος και ο συρορθόδοξος μητροπολίτης Χαλεπίου Γρηγόριος Γιοχάνα (Ιωάννης) Ιμπραήμ, σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, απήχθησαν από ενόπλους στη κοντά στην τουρκοσυριακή μεθόριο ενώ βρίσκονταν καθ’ οδόν προς το Χαλέπι στο πλαίσιο ανθρωπιστικής αποστολής.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες του ρωσικού πρακτορείου Sputnik, οι δύο επίσκοποι που απήχθησαν στην περιοχή της βόρειας πόλης της χώρας του Χαλεπίου το 2013, είναι ζωντανοί και σήμερα βρίσκονται στην πόλη της Raqqa, που καταλαμβάνεται από την μαχητική ομάδα Daesh, σύμφωνα με μια μοναχή από το μοναστήρι του Αγίου Ιακώβου, που βρίσκεται στη δυτική συριακή πόλη Qarah, δήλωσε την Τετάρτη.

«Έχουμε λάβει πληροφορίες από τις πηγές μας, ότι βρίσκονται στην Ράκκα, και μας απασχολεί η ζωή τους. Εμείς προσευχόμαστε για την απελευθέρωσή τους πριν από την τελική επίθεση στην Ράκκα,” δήλωσε η Μητέρα Agnes Mariam Salib.

Να θυμίσουμε επίσης ότι οι ΗΠΑ ετοιμάζουν εκστρατεία για να ανακαταλάβουν την συριακή πόλη της Ράκκα από την Daesh και αναμένεται να ξεκινήσει, την ερχόμενη εβδομάδα.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ