Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 15:47

Εόρτασαν οι δύο ιστορικές Μονές της Μητροπόλεως Κισάμου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Περισσότεροι από σαράντα χιλιάδες (40.000) προσκυνητές κατέκλυσαν το εορταστικό διήμερο του Δεκαπενταύγουστου τις δύο ιστορικές Ιερές Μονές της Ι. Μητροπόλεως μας, την Ιερά Πατριαρχική Μονή Οδηγητρίας Γωνιάς και την Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοσκαλιτίσσης, οι οποίες τιμώνται εις την Κυρία Θεοτόκο και είναι αφιερωμένες εις την σεπτή Κοίμηση Της.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Αμφιλόχιος προεξήρχε των Ιερών Ακολουθιών και της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας εις την Ιερά Σταυροπηγιακή Μονή Οδηγητρίας Γωνιάς. Απευθυνόμενος εις τις χιλιάδες των προσκυνητών σημείωσε: «Γιορτάζει σήμερα η Πατρίδα μας από άκρου εις άκρον, το Γένος, η Ρωμιοσύνη όλη το «Θεομητορικό Πάσχα», «το κάλλος της ανθρωπίνης φύσεως», το «ευωδιαστόν σκήνωμα της Παναγίας μας».

Υμνούμε και τιμούμε για μια ακόμα φορά την Κοίμηση της Θεοτόκου και τα μηνύματα που εκπέμπει η ζωή της Παναγίας Μητέρας μας είναι σημαντικά και πολλά, ιδίως στους ομιχλώδεις και χαλεπούς καιρούς μας. Τώρα που Ιεροί Ναοί βεβηλώνονται, που Συνοδικά Κέντρα πυρπολούνται, που οι απογοητεύσεις και οι θλίψεις της ζωής απειλητικά καίουν τα πρόσωπα μας, μα περισσότερο την καρδιά μας, που «όλοι μας γέλασαν φοβερά, μας σπάσαν της ψυχής τα φτερά», τώρα η Παναγία μας καλεί να ζήσουμε το θαύμα στην ζωή μας, να ζωντανέψουμε την ελπίδα, να ελευθερωθούμε απ΄ όσα μας θλίβουν και συνθλίβουν, καθώς Εκείνη μας παραγγέλλει πως ελπίζομε και πιστεύουμε όχι γιατί αγωνιούμε, αλλά γιατί πιστεύουμε», κατέληξε ο Επίσκοπος μας κ. Αμφιλόχιος, ευχόμενος στους χιλιάδες των προσκυνητών που υπομονετικά επί 2 και πλέον ώρες περίμεναν δια να προσκυνήσουν τον Επιτάφιο και την Θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας, «δύναμη, ελπίδα, χαρά στην ζωή από την δική Της ζωή». Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας προχείρισε σε Πνευματικό τον αδελφό της Ι. Πατριαρχικής Μονής Οδηγητρίας Γωνιάς Ιερομ. π. Θεολόγο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ