Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 11:03

Επίτιμος Διδάκτωρ ο Μητροπολίτης Κορυτσάς Ιωάννης

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Στις 23 Ιουλίου 2018, με την ευκαιρία της 20ής επετείου από της χειροτονίας του ως Επίσκοπος, ο Μητροπολίτης Κορυτσάς κ. Ιωάννης ανακηρύχθηκε επίτιμος Διδάκτωρ από το Πανεπιστήμιο Fan Noli της Κορυτσάς.

Δύο ημέρες μετά, στις 25 Ιουλίου, στον ναό της Αναστάσεως στα Τίρανα τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία όπου συμμετείχαν επίσης οι Μητροπολίτες Καστοριάς Σεραφείμ, Κοζάνης Παύλος,  Σιατίστης Παύλος, Ελβασάν Αντώνιος, Αμαντίας Ναθαναήλ, και ο επίσκοπος Βύλιδος Άστειος.

Στη Θεία Λειτουργία συμμετείχαν κληρικοί της Μητροπόλεως Κορυτσάς, οι τοπικές αρχές, εκπρόσωποι άλλων θρησκευτικών κοινοτήτων, οι πιστοί κλπ.

Στο τέλος, το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Τιράνων Αναστασίου αναγνώστηκε από τον Μητροπολίτη Ελβασάν Αντώνιο, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και ο Μητροπολίτης Καστοριάς Σεραφείμ.

Επίσης, διαβάσθηκε το συγχαρητήριο μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Ilir Meta, ενώ ο Μητροπολίτης Κορυτσάς Ιωάννης δέχθηκε ευχές από τον κλήρο και τους πιστούς.

Η ενθρόνιση του Μητροπολίτη Κορυτσάς Ιωάννη καθώς και άλλων Επισκόπων εκείνη την περίοδο, ολοκλήρωσαν την όλη διαδικασία της αναβίωσης-Ανάστασης της Ορθόδοξης Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Αλβανίας η οποία ξεκίνησε στις 24 Ιουνίου 1992 με την εκλογή του Αρχιεπισκόπου Τιράνων Αναστασίου

.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ