Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 18:44

Επίδειξη ισχύος του Πατριάρχη Αντιοχείας στη χειροτονία του νέου Αυστραλίας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με την παρουσία 12 Επισκόπων του Πατριαρχείου Αντιοχείας, ενός της Ελλαδικής Εκκλησίας και εκατοντάδων πιστών (εν αντιθέσει με την χειροτονία της προηγούμενης Κυριακής που τελέστηκε κεκλεισμένων των θυρών), τελέστηκε η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Αυστραλίας, Νέας Ζηλανδίας και Φιλιππίνων Βασιλείου.

Στο μοναστήρι της Παναγίας της Μπαλαμάντ χθες το πρωί ο Πατριάρχης Αντιοχείας συμπαραστατούμενος από Επισκόπους της Εκκλησίας της Αντιοχείας αλλά και τον Μητροπολίτη Κίτρους Γεώργιο τέλεσε την εις Επίσκοπον χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Αυστραλίας, Νέας Ζηλανδίας και Φιλιππίνων Βασιλείου.

Ο Πατριάρχης συνεχάρη το νέο Μητροπολίτη και του ευχήθηκε μια ευλογημένη διακονία, τονίζοντας ότι ο σκοπός της αρχιερωσύνης είναι η φροντίδα των ψυχών του ποιμνίου, ενώ έστειλε τους χαιρετισμούς στα παιδιά της Εκκλησίας της Αντιόχειας στην αυστραλιανή ήπειρο, τη Νέα Ζηλανδία και τις Φιλιππίνες.

Στη συνέχεια, ο Μητροπολίτης Βασίλειος στην ομιλία του ευχαρίστησε τον Πατριάρχη κ. Ιωάννης και τους επισκόπους και θυμήθηκε όλους εκείνους που στάθηκαν δίπλα του κατά τη διάρκεια της ζωής του.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ