Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 16:46

Εκκλησία του 18ου αιώνα καταστράφηκε από πυρκαγιά

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Μια σπάνια ξύλινη εκκλησία του 18ου αιώνα, στην περιοχή της Κοδóπογα (Καρελία), καταστράφηκε ολοσχερώς από πυρκαγιά.

Σύμφωνα με την εφημερίδα RIA-Novosti, η Πυροσβεστική Υπηρεσία έσπευσε άμεσα στον τόπο της πυρκαγιάς και μέσα σε μία ώρα, έθεσε υπο έλεγχο την κατάσταση, όμως η ζημιά που είχε προκαλέσει η φωτιά ήταν εκτεταμένη και εν πολλοις ανεπανόρθωτη.

Η αιτία της πυρκαγιάς εκτιμάται ότι οφείλεται σε φωτιά που είχαν ανάψει κάποιοι στο σημείο και παραθέριζαν.

Ήδη οι ενορίτες έχουν προσφερθεί να βοηθήσουν στην αποκατάσταση της εκκλησίας, ενώ και η διοίκηση της Καρελίας φέρεται διατεθειμένη να συνδράμει στην αποκατάσταση του ναού.

Η εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου ήταν ένα μνημείο της ξύλινης αρχιτεκτονικής που χτίστηκε το 1774. Η εκκλησία βρισκόταν στην ακτή του κόλπου Κοδóπογα της λίμνης Ονέγκα.

Νεώτερη εξέλιξη: Συνελήφθη και κρατείται ένας 15χρονος που θεωρείται ως ύποπτος για τον εμπρησμό της εκκλησίας. Σύμφωνα με την Interfax ένας φοιτητής που αποκαλεί τον εαυτό του σατανιστή είναι ύποπτος για την φωτιά που ξέσπασε στην εκκλησία. Ο νεαρός κρατείται σε κέντρο για εφήβους παραβάτες και αναμένεται να περάσει από  ψυχολογική και ψυχιατρική εξέταση προκειμένου να διαγνωστεί η κατάσταση της υγείας του, πριν του απαγγελθούν κατηγορίες.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ