Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 13:42

Εκδρομή Λήξης Κατηχητικών Νεανικών Συνάξεων

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Οι Κατηχητικές Νεανικές Συνάξεις των Ιερών Ναών Αγίου Στυλιανού Γκύζη και Κοιμήσεως Θεοτόκου Ελ. Βενιζέλου στο Πολύγωνο, ένωσαν τις δυνάμεις τους σε μία κοινή εκδρομή που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 13 Μαΐου 2017 στην Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού στο Χιλιομόδι Κορινθίας με αφορμή τη λήξη των συναντήσεων τους.

Είναι ένα υπέροχο και φιλόξενο μοναστήρι με έντονο φιλανθρωπικό έργο όπου στο χώρο του λειτουργούν και φιλοξενούν πολλά παιδιά στις Χριστιανικές Κατασκηνώσεις. Η αδελφότητα εκτός από το πνευματικό έργο έχει να επιδείξει και παραγωγικό έργο κτηνοτροφικών προϊόντων από την πλούσια φάρμα που διαθέτει. Έξω από την μονή υπάρχει μικρό εκκλησάκι και μια πηγή.

Περίπου 140 παιδιά από τις Νεανικές Συντροφιές των δύο Ενοριών, έδωσαν το παρόν σε μία συνάντηση χαράς. Τα παιδιά αφού έφτασαν στην Ιερά Μονή προσκύνησαν και απόλαυσαν το δροσερό κέρασμα που τους περίμενε και με πολλή αγάπη πρόσφερε σε όλους η αδελφότητα της Μονής. Λίγη ώρα αργότερα και αφού όλα ήταν έτοιμα, το παιχνίδι ξεκίνησε. Τα παιδιά χωρίστηκαν σε ισότιμες ομάδες και με το σφύριγμα της έναρξης κάθε ομάδα κατευθύνθηκε στον ανάλογο σταθμό. Το μεσημέρι τα παιδιά έφαγαν στην δροσερή τραπεζαρία και είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν καλύτερα. Το παιχνίδι όμως δεν σταμάτησε! Μετά το μεσημεριανό φαγητό το παιχνίδι συνεχίστηκε με ερωτήσεις, ποδόσφαιρο, επιτραπέζια, παιχνίδι με στόχο και την αγαπημένη όλων… διελκυστίνδα!

Το απόγευμα οι υπεύθυνοι Ιερείς Νεότητος των δύο Ενοριών π. Αντώνιος Μπεζαΐτης και π. Δημήτριος Κρασσάς που συνόδευαν τα παιδιά, τέλεσαν την ακολουθία της Αρτοκλασίας. Οι άρτοι μοιράστηκαν σε όλους και μετά την αναμνηστική φωτογραφία τα δύο πούλμαν ξεκίνησαν για την επιστροφή.

Το ραντεβού όλων ανανεώθηκε για την έναρξη της νέας Κατηχητικής χρονιάς. Η συνεργασία μεταξύ των δύο Ιερών Ναών απέδωσε τους επιθυμητούς καρπούς και αφορμές για περαιτέρω δράσεις.

Καλό καλοκαίρι σε όλους!

Εκ της Ενοριακής Νεανικής Εστίας Ι. Ν. Αγ. Στυλιανού Γκύζη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ