Σάββατο 20 Απριλίου 2024 | 11:58

Εγκαινιάστηκε ο ναός της Ζωοδόχου Πηγής στο Ψαλίδι Αμαρουσίου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με ιδιαίτερη ευλάβεια και κατάνυξη τελέστηκαν σήμερα, τα εγκαίνια στο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο της Ζωοδόχου Πηγής στο Ψαλίδι Αμαρουσίου.

Τα εγκαίνια τέλεσε ο Μητροπολίτης Κηφισίας Αμαρουσίου & Ωρωπού κ. Κύριλλος, ο οποίος εγκαινίασε και την Αγία Τράπεζα στο παρεκκλήσιο του Οσίου Σάββα που βρίσκεται κάτω από τον κυρίως ναό. πλαισιωμένος από ιερείς της Μητροπόλεως.

Στην συνέχεια τελέστηκε η πρώτη Θεία Λειτουργία, επί της εγκαινιασμένης Αγίας Τραπέζης με την παρουσία πλήθους πιστών, παρ’ όλες τις δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Σε αρκετά σημεία ο Μητροπολίτης Κύριλλος εξηγούσε στο εκκλησίασμα τα στάδια εγκαινιασμού, ενώ εξωτερικά υπήρχαν και οθόνες οι πρόβαλαν τα τελούμενα εντός του ιερού. Ο κ. Κύριλλος προσευχήθηκε για όλους τους κεκοιμημένους κτήτορες και όσους συνέβαλαν στην ανέγερση του Ναού αυτού, δωρητές, επιτρόπους και εκκλησιαστικούς συμβούλους και τόνισε ότι «Η μνήμη τους να είναι αιώνια καθώς ακόμα και όταν οι άνθρωποι τους ξεχάσουν, θα μνημονεύονται τα ονόματά τους σε κάθε Θεία λειτουργία που τελείται».

Επίσης ο Μητροπολίτης Κηφισίας ευχαρίστησε τους ιερείς του ναού, τον πρεσβύτερο σε ηλικία αρχιμανδρίτη π. Αθανάσιο Πεφάνη αλλά και τον νεότερο επίσης αρχιμανδρίτη και προϊστάμενο του παρεκκλησίου π. Ευγένιο Αράνκι για την μεγάλη προσφορά τους και το έργο τους στο ναό. Επίσης ευχαρίστησε την Πρόεδρο και τα μέλη του Συλλόγου ανεγέρσεως για την συμβολή τους στα έργα ανέγερσης και αποπεράτωσης του ναού.

Στη σημερινή ακολουθία παρευρέθηκε και ο πρέσβης της Παλαιστινιακής Αρχής στην Ελλάδα κ. Μαρουάν Τουμπάσι με την σύζυγό του, ο οποίος παρακολούθησε την Θεία Λειτουργία καθότιείναι χριστιανός. ο κ. Τουμπάσι έλκει την καταγωγή του από την Ραμάλα και διατηρεί άριστες σχέσεις με τον προϊστάμενο του ναού π. Ευγένιο.

Την εβδομάδα αυτή θα τελείται καθημερινά στο ναό η Θεία Λειτουργία.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ