Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 22:18

Εγκαίνια φωτογραφικής έκθεσης υπό την αιγίδα της Μητροπόλεως Ιλίου (ΒΙΝΤΕΟ)

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Στην Αίθουσα Εκθέσεων του Δήμου Αχαρνών παρουσιάστηκε η φωτογραφική έκθεση με τίτλο «Πρωταγωνιστές μια άλλης εποχής, 1950-1960» του καλλιτέχνη Αναστάσιου Ι. Σωτηρίου.

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν στις 18 Μαΐου για το κοινό, παρουσιάστηκε και το ομώνυμο έντυπο φωτογραφικό Λεύκωμα του Αναστάσιου Σωτηρίου αλλά και οπτικό υλικό (ταινία μικρού μήκους και βίντεο προβολές) σχετικό με την υλοποίηση του εικαστικού έργου του καλλιτέχνη.

Στα εγκαίνια έδωσαν το παρών ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, ο Μητροπολίτης Ιλίου Αθηναγόρας καθώς σε αυτή την σημαντική καλλιτεχνική και λαογραφική έκθεση, τελούσε υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως και του Ιστορικού Λαογραφικού Μουσείου Αχαρνών.

Ομιλία Μητροπολίτη Ιλίου Αθηναγόρα

Ομιλία Αρχιεπισκόπου Αθηνών & πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου

Ο Αναστάσιος Σωτηρίου, φωτογράφος, Master of Arts and Design, που έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στο Δήμο Αχαρνών, εκθέτει έξι σειρές «σκηνοθετημένων/πεποιημένων» φωτογραφιών που αποτυπώνουν στιγμές από την καθημερινή ζωή στην περιοχή των Αχαρνών τις δεκαετίες του 1950 και 1960. Ο Σωτηρίου στην πραγματικότητα παρουσιάζει ένα σκηνοθετημένο εξάπτυχο φωτογραφικό σενάριο γύρω από ήθη και έθιμα των συγκεκριμένων δεκαετιών με επίκεντρο τη γυναίκα: σκηνές αγροτικού και αστικού βίου και μια πτυχή της θρησκευτικής ζωής. Το σενάριό του έχει προκύψει μετά από βιβλιογραφική ιστορική και λαογραφική έρευνα και μετά από συνεντεύξεις με κατοίκους των Αχαρνών, που ζούσαν τότε στην περιοχή. Στις φωτογραφίες του, που όλες ελήφθηκαν στις Αχαρνές, σε εσωτερικούς χώρους (οικίες) και στην ύπαιθρο, χρησιμοποιεί ως πρωταγωνιστές απλούς ανθρώπους, γυναίκες και παιδιά της διπλανής πόρτας που διαμένουν στον Δήμο. Πρόκειται για μια σημαίνουσα εικαστική συμβολή με έντονα πνευματικές και συναισθηματικές αξιώσεις: για να θυμούνται και να αναπολούν οι μεγαλύτεροι και για να μαθαίνουν και να εμπνέονται οι νεότεροι.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ