Σάββατο 20 Απριλίου 2024 | 7:56

Διπλή συγκίνηση σήμερα για το νησί της Κεφαλλονιάς

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Ημέρα χαράς αλλά και μνήμης η σημερινή για την Μητρόπολη Κεφαλληνίας. Ημέρα χαράς καθώς υποδέχτηκε στους κόλπους της έναν νέο κληρικό με το βαθμό του διακόνου, κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας που ετελέσθη το πρωί στην εκκλησία του Αγίου Γερασίμου στα Ομαλά.

Ήταν όμως και ημέρα μνημης, καθώς συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τον αδόκητο θάνατο του αείμνηστου Μητροπολίτου Κεφαλληνίας κυρού Γεράσιμου Η συγκίνηση ήταν έντονη, αφού ο διάκονος Γεράσιμος ήταν πνευματικό τέκνο μακαριστού Γερασίμου, του οποίου το μνημόσυνο ετελέσθη αμέσως μετά.

Η εις διάκονον χειροτονία του μοναχού Γερασίμου (κατά κόσμον Αποστόλης Χαραλαμπάτος) έγινε από τον Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ. Δημήτριο και με τη συμμετοχή των Μητροπολιτών, Σισανίου και Σιατίστης Παύλο, Θηβών και Λεβαδείας Γεώργιο και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κερνίτσης Χρύσανθο.

Μέσα σε συγκινητικό και πανηγυρικό κλίμα το πλήθος φωνάζε ΑΞΙΟΣ!

Μια μεγάλη στιγμή για τον ίδιο και την οικογένεια που ήταν εκεί, δίπλα του για να τον στηρίξει και να το ευχηθεί, αλλά και για όλους εμάς που τον γνωρίζουμε και του ευχόμαστε ολόψυχα να είναι πάντα Άξιος.

Συμβουλευτικές και πολύτιμες, αλλά και με περίσσια αγάπη ήταν οι πατρικές συμβουλές του Σεβασμιωτάτου κύρου Δημητρίου προς τον νεοχειροτονιμένο, να μην περιπέσει κυρίως στους πειρασμούς της υπερηφάνειας αλλά και σε άλλους πειρασμούς.

Το παρων έδωσαν ο Δήμαρχος, Αλέξανδρος Παρίσης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Θεόφιλος Μιχαλάτος, η Αστυνομική διεύθυνση Κεφαλονιάς και πλήθος Δημοτικών και τοπικών συμβούλων.

Παρών ήταν και ο αδελφός του Γερασίμου Φωκά, κ. Αθανάσιος Φωκάς με την σύζυγό του. Στο τέλος της Θείας λειτουργίας τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση στον τάφο του μακαριστού μητροπολίτη.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ