Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 | 7:50

Διορθόδοξο Συλλείτουργο στο Ρότερνταμ

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Το τρίτο κατά σειρά Διορθόδοξο Συλλείτουργο τελέσθηκε την Κυριακή 26 Μαρτίου 2017 στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Νικολάου Rotterdam Ολλανδίας της Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου.

Όπως έχει καθιερωθεί, μετά την Κυριακή της Ορθοδοξίας στις Βρυξέλλες, τελείται Διορθόδοξη Θεία Λειτουργία στο Λουξεμβούργο την Β´ Κυριακή των Νηστειών, και τέλος σήμερα, Δ´ Κυριακή της Μεγάλης Τεσσαρακοστής οι Ορθόδοξοι της Ολλανδίας συλλειτούργησαν και κοινώνησαν του Κοινού Ποτηρίου δίνοντας στην Χώρα αυτή μία δυναμική ορθόδοξη μαρτυρία.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο οικείος Επίσκοπος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας, παραστατούμενος από τον Αρχιεπίσκοπο Σίμωνα (Πατριαρχείο Μόσχας) και τον Χωρεπίσκοπο Νεαπόλεως κ. Πορφύριο (Εκκλησία Κύπρου) καθώς και από πλήθος κληρικών των Ορθοδόξων Παρουσιών στις Κάτω Χώρες.

Τη Θεία Λειτουργία λάμπρυναν με τις κατανυκτικές μελωδίες τους, η ελληνόφωνη χορωδία της ενορίας του Rotterdam, η ολλανδόφωνη χορωδία της ενορίας του Eindhoven, καθώς και αραβόφωνοι ιεροψάλτες, αποδίδοντας ύμνους σε διάφορες γλώσσες.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Αιδεσ. Πρεσβύτερος Μιχαήλ Bakker, ο οποίος μίλησε για την μεγάλη προσωπικότητα του Αγίου Ιωάννου του Σιναΐτου, συγγραφέως της Κλίμακος, τονίζοντας την αγωνιστικότητα που πρέπει να διακατέχει τον χριστιανό, ώστε να ανεβαίνει τα σκαλοπάτια της πνευματικής ζωής για να φτάσει στο στόχο του, τη σωτηρία.

Η πάλη του σύγχρονου ανθρώπου στις δυσκολίες των καιρών, καθιστά την ανάβαση στη νοητή κλίμακα της ζωής και της πορείας του πιστού δυσκολότερη, αλλά η ελπίδα της Αναστάσεως κάνει την ανηφόρα λιγότερο κοπιαστική.

Ανάμεσα στο πολυπληθές εκκλησίασμα διακρίνονταν, ο Εξοχώτατος Πρέσβυς της Ελλάδος στην Ολλανδία κ. Δημήτριος Χρονόπουλος, ο Εξοχώτατος Πρέσβυς της Γεωργίας και ο Πρόξενος της Κύπρου στην Ολλανδία.

Στο τέλος της Ευχαριστιακής Συνάξεως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου κ. Αθηναγόρας εξέφρασε τη χαρά του για τη σύναξη αυτή όλων των Ορθοδόξων, γεγονός σημαντικό για την καλή συνεργασία των δικαιοδοσιών, την μυστηριακή ενότητα των πιστών, του σώματος της Εκκλησίας, λίγο πριν την μεγάλη γιορτή της χριστιανοσύνης, το Άγιο Πάσχα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ