Τρίτη 16 Απριλίου 2024 | 10:13

Διδυμοτείχου: “Στόχος όσων ασχολούνται με την εκπαίδευση, είναι η δημιουργία προσωπικοτήτων με υψηλά ιδανικά”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

“Η εκπαίδευση δεν αποσκοπεί μόνο στην πολυμάθεια με την απομνημόνευση μιας σειράς γνωστικών δεδομένων, αλλά επιδιώκει την ανάπτυξη της κριτικής σκέψης και τον εμπλουτισμό του ψυχικού κόσμου του παιδιού και του έφηβου με ουσιαστικές και χρήσιμες εμπειρίες. Έτσι διευρύνει τούς ορίζοντες των μαθητών και συμβάλλει στη δημιουργία ώριμων και ελεύθερων πολιτών”.

Τον σκοπό της εκπαίδευσης και του σχολείου εξήγησε ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, στους μαθητές και τις μαθητριες των σχολείων που επισκέφθηκε σήμερα κατά τον σχολικό αγιασμό.

Όπως τόνισε “Σταθερός στόχος όλων όσων ασχολούνται με την εκπαιδευτική διαδικασία πρέπει να είναι η δημιουργία ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων με υψηλά ιδανικά και με τις αξίες της Ελληνορθόδοξης Παιδείας μας. Μιας Παιδείας ανθρωποπλαστικής και όχι διανοητικής, πού αναπτύσσει πολύπλευρα και αρμονικά τις πνευματικές και ψυχικές δυνάμεις των μαθητών και διαμορφώνει υπεύθυνους και ευσυνείδητους πολίτες με ήθος, κοινωνικότητα και συνεργατικότητα”.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ