Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 | 5:27

Διδυμοτείχου: “Η εγκαρτέρηση και η υπομονή στις θλίψεις, κινούν τη συμπάθεια του Σωτήρος”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

«Ο πιστός με την κατά Χριστόν προσευχή και νηστεία φωτίζεται, λαμπρύνεται, μεταμορφώνεται ψυχικά και σωματικά, και έτσι θωρακίζεται εναντίον του διάβολου και των ενεργειών του. Ο διάβολος σαν σκοτεινό πνεύμα αντίθετα σκοτίζει αυτούς που συνδέονται μαζί του. Αν θέλουμε να φωτισθεί ο νους, η ψυχή και το σώμα, και να μεταμορφωθεί όλη η ύπαρξή μας, ας ελευθερωθούμε από κάθε ψυχική και σωματική εξάρτηση, προσευχόμενοι και νηστεύοντες, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που έχει θέσει η Εκκλησία μας. Η διήγηση της θεραπείας του ταλαίπωρου νέου της σημερινής ευαγγελικής περικοπής χύνει βάλσαμο παρηγοριάς σε όλους εκείνους, που πονούν και υποφέρουν, στενάζοντας κάτω από το βάρος του πόνου ή της δυστυχίας.

Η διήγηση μας διδάσκει όλους μας ότι η εγκαρτέρηση και η υπομονή στις θλίψεις και τους πόνους ιδιαιτέρως κινούν τη συμπάθεια του Σωτήρος, ο οποίος ανταποκρινόμενος στην πίστη εκάστου έρχεται κάποια μέρα να μας επισκεφθεί προσωπικά και να μας ανακουφίσει από τον πόνο και να τον μεταβάλει σε χαρά και ευτυχία» τόνισε ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός στο κήρυγμά του, ερμηνεύοντας την σχετική ευαγγελική περικοπή της Κυριακής Ι΄ Ματθαίου, 13 Αυγούστου ε.ε., στον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Κορνοφωλιάς Σουφλίου, όπου και ιερούργησε εν όψει της πανηγύρεως του Ιερού Ναού.

Την Θεία Λειτουργία παρακολούθησαν ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Σουφλίου Χαράλαμπος Βομβέλης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Διαμερίσματος Κορνοφωλιάς και ικανό εκκλησίασμα μεταξύ των οποίων αρκετοί ομογενείς, που επανέκαμψαν στη γενέτειρά τους λόγω θερινών διακοπών.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ