Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 5:37

Διαυλείας Αλέξιος: “Το μήνυμα της Αναστάσεως κάνει τον άνθρωπο ξεχωριστό”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

“Με τη σημερινή εορτή των Μυροφόρων σηματοδοτείται η έννοια της ισότητας, αλλά και της υπεροχικής, σεβαστικής δύναμης, που αποπνέουν τα πρόσωπά τους”.

Με τη φράση αυτή ο Μητροπολίτης Διαυλείας κ. Αλέξιος, έδωσε το στίγμα της σημερινής εορτής από τον Ι.Ν. Αγίας Μαρίνας Ηλιουπόλεως

Στην ομιλία του ο κ. Αλέξιος τόνισε πως “Η σημειολογία της σημερινής ημέρας έχει ιδιαίτερη σημασία για τους ανθρώπους, αλλά κυρίως για τις γυναίκες”.

“Ο Χριστός μετά τους μαθητές του, τοποθετεί πρωταγωνιστικά εκείνες τις γυναίκες, που είχαν το θάρρος, την πίστη και τη δύναμη να ακολουθήσουν το Κύριο. Να μεταδώσουν το μήνυμα της Αναστάσεως σε κόντρα των καιρών. Ο ιερός χαρακτήρας αυτών των ανθρώπων δεν είναι άλλος, παρά να δέχονται τα μηνύματα τα σωτήρια και να τα διαδίδουν στους ανθρώπους”.

Κλείνοντας, σημείωσε ότι “Πρέπει να ενστερνιστούμε και να κατανοήσουμε το μήνυμα της Αναστάσεως που κάνει τον άνθρωπο ξεχωριστό” και ευχήθηκε να έρθει και στις δικές μας καρδιές το μήνυμα αυτό.

Λίγο πριν την απόλυση, πραγματοποιήθηκε λιτανεία στη μνήμη του παιδομάρτυρα Γαβριήλ στο εσωτερικό του Ναού, όπως κάθε χρόνο, το παράδειγμα του οποίου, δείχνει πως το μαρτύριο δεν έχει ηλικία.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ