Τρίτη 16 Απριλίου 2024 | 11:30

Δημητριάδος: “Συγγνώμη αν σκανδαλίσαμε κάποιους, παρουσιάζοντας έναν Θεό τιμωρό”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

“Κανείς δεν μας έδωσε το δικαίωμα να πάρουμε την θέση του Θεού – Κριτού, όταν ο Ίδιος δέχθηκε να θυσιαστεί, για να μας σώσει, με πρώτο τον ληστή. Πολλές φορές εμείς γινόμαστε η αιτία της απομάκρυνσης από τον Θεό, γιατί Τον παρουσιάζουμε ως κριτή μόνο, ενώ ήρθε για να σώσει τον κόσμο. Συγγνώμη αν σκανδαλίσαμε κάποιους, παρουσιάζοντας έναν Θεό τιμωρό, που φοβόμαστε να προσεγγίσουμε».

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος κατά τον πανηγυρικό εσπερινό στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Βόλου, θέλησε να αναστρέψει το άσχημο κλίμα που δημιουργήθηκε με τις χθεσινές δηλώσεις του Μητροπολίτη Καλαβρύτων. Μιλώντας ως εκπρόσωπος της Εκκλησίας ζήτησε σύγγνώμη από τους πιστούς.

Ο κ. Ιγνάτιος τόνισε εμφατικά, ότι «δεν υπάρχει Θεός τιμωρός, αλλά Θεός αγάπης και συμπόνιας, Αυτός στον Οποίο καταφεύγουμε για να μας γλιτώσει από τέτοιες συμφορές. Μπορεί οι προσευχές μας να μην είναι τόσο ισχυρές, όσο θα έπρεπε, αλλά Εκείνος υπομένει και δεν τιμωρεί αθώες ψυχές. Αντιθέτως, σέβεται την ελευθερία μας, δεν εκβιάζει την σωτηρία μας, δεν παρεμβαίνει με μαγικό τρόπο στη ζωή μας, αλλά παραμένει πάντοτε ο Θεός της αγάπης,

Έκλεισε λέγοντας ότι «τον φετινό εορτασμό σκιάζει η μεγάλη τραγωδία της πατρίδος μας, μια τραγωδία που αφορά χιλιάδες συμπολίτες μας, που έζησαν την λαίλαπα της φωτιάς», ενώ συμπλήρωσε πως «Ό,τι συνέβη, δύσκολα μπορεί να προσεγγίσει κανείς με την λογική, μπορεί, όμως, να συμπονέσει με την καρδιά….η μόνη ίσως παρηγοριά, τούτες τις στιγμές, είναι η πίστη της Εκκλησίας μας πως ένας τέτοιος μαρτυρικός θάνατος εξιλεώνει και σώζει τις ψυχές».

Στο τέλος του Εσπερινού, τέλεσε Τρισάγιο στην μνήμη των ανθρώπων που χάθηκαν στην καταστροφική πυρκαγιά της Αττικής.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ