Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 10:48

Δημητριάδος: «Πρέπει εμείς οι Κληρικοί να παρακαλέσουμε τον Χριστό να συγχωρήσει τις αμαρτίες μας»

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

«Τούτη την ημέρα πρέπει εμείς οι Κληρικοί να παρακαλέσουμε, από τα βάθη της καρδιάς μας, τον Χριστό να συγχωρήσει τις αμαρτίες μας. Κι εσείς να μας συγχωρήσετε, αδελφοί και να μας χαρίσετε τις προσευχές σας, για να σταθούμε αντάξιοι της κλήσεώς μας, για να συνεχίσουμε το έργο της Εκκλησίας, χάριν του λαού του Θεού…».

Με αυτά τα λόγια ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος, συνόψισε το νόημα της εορτής της Θείας Αναλήψεως του Κυρίου.

Από τον πανηγυρίζοντα Ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου, ο κ. Ιγνάτιος επεσήμανε ότι «ο Κύριος ανέβηκε στους ουρανούς με το ανθρώπινο σώμα. Κατέβηκε ως Θεός και έγινε άνθρωπος και αναστήθηκε ως άνθρωπος και Θεός, καθάρισε την ανθρώπινη φύση και έδωσε την ευκαιρία σε εμάς τους ανθρώπους να αναστηθούμε μαζί του και να κερδίσουμε και πάλι την δόξα, που απωλέσαμε λόγω της αμαρτίας… ».

Συνέχισε λέγοντας, ότι «στην εποχή μας πολεμείται η πίστη, με τρόπο ύπουλο. Το πνεύμα του κόσμου θέλει να μας πείσει ότι όλα ξεκινούν και τελειώνουν πάνω στη γη. Και αυτή η στάση εξυπηρετεί εκείνα του συμφέροντα που θέλουν να μετατρέψουν τον άνθρωπο σε μονάδα, σε αριθμό, χωρίς ψυχή και αξία, με σαφώς υποβαθμισμένη την αξία του ως προσώπου. Όμως, η πίστη μας διδάσκει ότι ο κάθε άνθρωπος είναι απόλυτα ξεχωριστός, με αθάνατη ψυχή, που μπορεί να γεύεται την Βασιλεία των ουρανών απ’ αυτήν την γη, χάρη στον Χριστό. Γι’ αυτό, τούτη η γιορτή είναι τόσο χαρμόσυνη και μας καλεί να μεταλάβουμε την χαρά των Μαθητών, βέβαιοι ότι ο Σωτήρας και Λυτρωτής μας είναι ο Χριστός…».

Την κυριώνυμη ημέρα στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, τελέστηκε η εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του Διακόνου του Ναού π. Σταύρου Κελέση, εγγάμου Κληρικού.

Στην ομιλία του προς τον νέο Πρεσβύτερο ο ο κ. Ιγνάτιος τόνισε, μεταξύ άλλων: «αναλαμβάνεις να προσφέρεις την ευλογία του αναληφθέντος Χριστού στον λαό μας, ο οποίος την επιθυμεί. Αυτός ο λαός θα ζητά πάντα να βλέπει τα χέρια σου και να διαπιστώνει αν θα είναι χέρια Χριστού, θυσίας και προσφοράς, αγάπης και ανιδιοτέλειας, χέρια καθαρά, που θα φέρουν τα στίγματα του Σταυρού…».

Έκλεισε λέγοντας πως «Καλείσαι να γίνεις ιεραπόστολος, μάλιστα στην ίδια μας την πατρίδα, όπου οφείλουμε να δείξουμε ποιος είναι ο αληθινός Χριστός, η αληθινή Ορθοδοξία…».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ