Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 23:00

Δημητριάδος: «Η διάσωση και συντήρηση των κειμηλίων είναι ιερή υποχρέωση»

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας, το Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο, με θέμα «Εκκλησιαστικά κειμήλια: από την λειτουργική χρήση στην μουσειακή προβολή;» πού διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος.

Την έναρξη του Συνεδρίου τίμησαν με την παρουσία τους η Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη, εκπρόσωπος του Δημάρχου Βόλου, εκπρόσωποι πολιτικών και στρατιωτικών αρχών και πολλών φορέων.

Στον εναρκτήριο χαιρετισμό του ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε στην αφορμή αυτού του συνεδρίου, δηλαδή των εγκαινίων του Εκθετηρίου Εκκλησιαστικών Κειμηλίων της Μητροπόλεως στη Μακρινίτσα και τόνισε ότι πρόκειται «για ένα έργο-καρπό μακρόχρονης συλλογής και μελέτης πολύτιμων κειμηλίων, που οδήγησαν στη δημιουργία ενός ξεχωριστού μουσειακού χώρου… Ο πλούτος των εκθεμάτων του επιβεβαιώνει τον αστείρευτο πλούτο εκκλησιαστικών κειμηλίων, όχι μόνον από την περιοχή του Πηλίου, αλλά και την περιοχή της Αγιάς, καθώς και του Αλμυρού”.

Υπογράμμισε επίσης πως “Για μένα, αλλά και τους συνεργάτες μου, η διάσωση, η συντήρηση και η προβολή τους, με σύγχρονο τρόπο, θεωρήθηκε ιερή υποχρέωση, εκδήλωση μνήμης και σεβασμού προς τις γενεές των ευσεβών κληρικών και λαϊκών που τα δώρισαν στους Ναούς και τις Ιερές Μονές, παρακαταθήκη ευλαβείας και υψηλής αισθητικής προς τις επόμενες γενεές».

Ακολούθησαν σπουδαίες εισηγήσεις από Ιστορικούς και Αρχαιολόγους τους οποίους ευχαρίστησε θερμά ο κ. Ιγνάτιος, όπως και όλους τους συμμετέχοντες. Επεσήμανε τέλος: «Φάνηκε απ’ όσα ακούστηκαν, η συμβολή της Εκκλησίας και των Μοναστηριών στην διάσωση των Κειμηλίων τους».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ