Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 16:58

Γουινέας Γεώργιος: “Ο αδελφός μας ο Ισίδωρος, βρίσκεται εκεί που είναι το Φως”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Τα τέσσερα χρόνια από την αδόκητο έξοδο από τα του παρόντος κόσμου λυπηρά, του μακαριστού Αρχιμανδρίτη Ισίδωρου Σαλάκου, τίμησαν σήμερα συγγενείς, φίλοι και πνευματικά αδέλφια του, στον Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνας Ηλιουπόλεως.

Στον ναό που είχε λάβει το βάπτισμά του και το κατά κόσμον όνομα Άγγελος, όλοι είχαν να πουν και να θυμηθούν ωραίες στιγμές για τον άγγελο της Ηλιούπολης, το χαμογελαστό παιδί της παροικίας του Καΐρου, όπου υπηρέτησε στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας.

Ο Μητροπολίτης Γουϊνέας Γεώργιος, του οποίου συνεργάτης υπήρξε ο μακαριστός, μίλησε με λόγους παραμυθίας προς τους παρευρισκόμενους αλλά και τους γονείς του π. Ισιδώρου λέγοντας πως «η φυσική ροή των πραγμάτων είναι τα παιδιά να φροντίζουν και να αποχαιρετούν τους γονείς τους. Δυστυχώς όμως στην προκειμένη περίπτωση o Ισίδωρος δεν αξιώθηκε να περιποιηθεί τους γονείς του όπως θα ήθελε. Αναχώρησε πολύ γρήγορα για τον Ουρανό. Και είναι πολύ σκληρό για τους γονείς να αποχαιρετούν το παιδί τους. Όμως λέγω ότι πρέπει να είστε χαρούμενοι, διότι ο αδελφός μας ο Ισίδωρος μπορεί να μην βρίσκεται κοντά σας και κοντά μας, βρίσκεται όμως εκεί που είναι το Φως, ο Ιησούς Χριστός. Και ο Ισίδωρος, είμαι σίγουρος ότι χαίρεται από εκεί που μας βλέπει».

Τον Μητροπολίτη Γουϊνέας πλαισίωσαν οι ιερείς της κοινότητας της Αγίας Μαρίνας Ηλιουπόλεως, αλλά και ιερείς από την Αφρική και την Λατινική Αμερική.

Ο κ. Γεώργιος αναφέρθηκε επίσης στην διακονία του μακαριστού αρχιμανδρίτη στο Κάιρο, αλλά και σε άλλες περιοχές της Αφρικής, λέγοντας πως «απ όπου και αν πέρασε ο Ισίδωρος ήταν ένας στρατιώτης του Χριστού και της Εκκλησίας και ο κόσμος τον αγάπησε. Απόδειξη πως σήμερα ήλθαν για να τιμήσουν την μνήμη του, πατέρες από όλα τα σημεία της γης».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ