Τρίτη 16 Απριλίου 2024 | 21:06

Γιόρτασε τα ονομαστήριά του με τους συνταξιούχους ιερείς

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Συνταξιούχους ιερείς αλλά και συνεργάτες του, τίμησε την Δευτέρα (26-6), ημέρα των ονομαστηρίων του, ο Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ, μετά την (από κοινού) τέλεση της Θείας Λειτουργίας στον Μητροπολιτικό ναό της Ευαγγελιστρίας Γρεβενών.

Ο Σεβασμιώτατος λειτούργησε μαζί με τους συνταξιούχους ιερείς της Μητροπόλεως, τους οποίους και τίμησε για την προσφορά τους στην τοπική Εκκλησία των Γρεβενών, δίδοντας στον καθένα μία τιμητική πλακέτα.

Ο Σεβασμιώτατος, τίμησε επίσης, και τους τρεις εθελοντές, άμισθους ιερείς της Ι. Μητροπόλεως Γρεβενών, απονέμοντας στους δύο εξ’ αυτών, τον π. Βασίλειο Γρίδα και τον π. Βασίλειο Βλαχούδη το οφφίκιο του Οικονόμου και στον έτερο, π. Σταύρο Περδικόπουλο το οφφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου.

Τον Σεβασμιώτατο τίμησαν με την παρουσία τους, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμορίου και Ηγούμενος της Ι. Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Βλατάδων κ. Νικηφόρος, ο Ηγούμενος της Ι. Μονής Ζάβορδας Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ καθώς και οι Πολιτικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές αρχές της πόλεως.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Πανοσ. Αρχιμανδρίτης π. Βησσαρίων Καραλάσκος, Ιεροκήρυκας της Ι. Μητροπόλεως Ελασσώνος.

Στην συνέχεια δέχθηκε ευχές για την εορτή του στο Επισκοπείο Γρεβενών από εκατοντάδες συμπολίτες μας, που έσπευσαν να ευχηθούν τα καλύτερα για τον ποιμενάρχη μας.

Συγκινητική σκηνή η στιγμή που η μικρή Στέλλα, εκπροσωπώντας το ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ Γρεβενών προσφέρει στον Μητροπολίτης ένα τριαντάφυλλο καθώς επίσης και έναν πίνακα, ζωγραφισμένο από παιδιά του ΚΔΑΠ.

Πηγή: Starfm

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ