Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 19:26

«ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΦΩΚΑΣ (1951 – 2015) – Ένας ουρανοθρόνιστος Επίσκοπος»

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Μαρτίου η εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του κ. Διονυσίου Κουγιανού για τον Μακαριστό Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κυρό Γεράσιμο, «ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΦΩΚΑΣ (1951 – 2015) Ένας ουρανοθρόνιστος Επίσκοπος».

Η Εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από τον Σύλλογο των εν Πάτραις Κεφαλλήνων «Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ», από τον Σύλλογο Νέων Καλλιτεχνών Πατρών και ετέθη υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης χαιρετισμούς απηύθυναν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, η Πρόεδρος του Συλλόγου των εν Πάτραις Κεφαλλήνων κ. Τζόγια Καπάτου και η Πρόεδρος του Συλλόγου Νέων Καλλιτεχνών Πατρών κ. Έφη Αναλυτή.

Κύριοι ομιλητές και παρουσιαστές του βιβλίου ήταν ο Κεφαλληνιακής καταγωγής Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, Βοηθός Επίσκοπος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, ο Φιλόλογος κ. Φώτιος Δημητρόπουλος, ο Ακαδημαϊκός και Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Cambridge κ. Αθανάσιος Φωκάς, αδελφός του Μακαριστού Μητροπολίτου κυρού Γερασίμου και ο Συγγραφέας κ. Διονύσιος Κουγιανός.

Κατά την διάρκεια του χαιρετισμού του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Μακαριστού Μητροπολίτου κυρού Γερασίμου και συνεχάρη τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία τους αυτή.

Από πλευράς των κυρίων ομιλητών ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος αναφέρθηκε στην ζωή του Μακαριστού και παρέθεσε στο ακροατήριο τις εμπειρίες του από την προσωπική τους γνωριμία. Ο λόγος του ήταν συγκινησιακά φορτισμένος.

Ο κ. Φώτης Δημητρόπουλος, Φιλόλογος, αναφέρθηκε στην δομή του βιβλίου του κ. Κουγιανού.

Ο Ακαδημαϊκός κ. Αθανάσιος Φωκάς αναφέρθηκε στην ζωή του αδερφού του και στις προσωπικές τους εμπειρίες.
Τέλος ο συγγραφές κ. Διονύσιος Κουγιανός αναφέρθηκε συνοπτικά στο πως έφτασε στην συγγραφή του εν λόγω πονήματος και ανέφερε περιστατικά τα οποία είχε ζήσει κοντά στον Μακαριστό.

Την εκδήλωση πλαισίωσε η εξαιρετική απαγγελία της κ. Σοφίας Παπαδοπούλου Βασιλοπούλου, η οποία απήγγειλε ποίημα του Καθηγητή Αγγειακών Παθήσεων κ. Παναγιώτη Δημακάκου, που είχε γράψει για τον Μακαριστό Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κυρό Γεράσιμο Φωκά.

Επίσης την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Βυζαντινός Χορός της Πολυφωνικής Χορωδίας Πατρών και η Τετράφωνη ανδρική Χορωδία του Ι.Ν. Παντανάσσης Πατρών Γεώργιος Τριάντης, οι οποίες στόλισαν με ύμνους την εν λόγω εκδήλωση.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ