Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 4:11

Βολοκολάμσκ: “Υπάρχουν άνθρωποι που εμποδίζουν τη συνάντηση Τράμπ – Πούτιν”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

“Οι πρόεδροι της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών πρέπει να συναντηθούν για να εκτονωθούν οι εντάσεις μεταξύ των δύο χωρών, δήλωσε στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya-24 ο Μητροπολίτης Βολοκολαμσκ Ιλαρίωνας, επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας.

«Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή εναλλακτική λύση για να κατευθύνουμε τις διμερείς σχέσεις μεταξύ Αμερικής και Ρωσίας, μεταξύ του Προέδρου Τράμπ και του Προέδρου Πούτιν. Γνωρίζω ότι και οι δύο πρόεδροι έχουν την επιθυμία να συναντηθούν, αλλά βλέπουμε επίσης ότι υπάρχει μια ομάδα ανθρώπων γύρω από τον Ντόναλτ Τραμπ που εμποδίζουν σκόπιμα αυτό συνάντηση, “δήλωσε ο Μητροπολίτης Ιλαρίων.

Είπε επίσης πως η σημερινή κατάσταση μπορεί να συγκριθεί με την κρίση στην Κούβα του 1962, αλλά προειδοποίησε ότι «είναι αδύνατο να κινηθούμε με αυτόν τον τρόπο, καθώς αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο».

Είπε ότι συμμερίζεται την άποψη ότι η πολιτική των απειλών που επικρατεί επί του παρόντος στις ΗΠΑ, η ρητορική και η πολιτική των κυρώσεων δεν θα ωφελήσουν και ότι, ένα στρατιωτικό σενάριο θα μπορούσε να συγκριθεί με όλες τις καταστροφές και τα θύματα του Πρώτου και του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου.

«Η ποσότητα των πυρηνικών όπλων είναι τέτοια που μπορεί να καταστρέψει σχεδόν ολόκληρη την ανθρωπότητα», για το λόγο αυτό η ευθύνη των ηγετών των υπερδυνάμεων είναι απίστευτα μεγάλη.

Αυτό που χρειάζεται είναι η ιδιαίτερη σοφία και η ταπεινοφροσύνη να συμφωνήσουμε σε συμβιβασμούς για χάρη του διαλόγου και για χάρη της διατήρησης της ειρήνης στη Γη “, δήλωσε ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ