Τρίτη 16 Απριλίου 2024 | 13:13

Βολοκολάμσκ: Δεν θα ξεπεραστεί η διαίρεση Ορθόδοξων και Καθολικών

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την πεποίθηση ότι η διαίρεση Ορθόδοξων και Καθολικών δεν θα ξεπεραστεί, εξέφρασε ο επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας.

Όπως τόνισε “Παρά το γεγονός ότι η πίστη μας βασίζεται σε παρόμοια θεμέλια και έχουν τον ίδιο Δημιουργό, οι Καθολικοί έχουν διαφορετική διδασκαλία για το Άγιο Πνεύμα. Επίσης, για μια ιστορία χιλίων χρόνων ξεχωριστής ύπαρξης έχουν συσσωρευθεί πολλές αντιφάσεις και διαφωνίες” δήλωσε στο τηλεοπτικό πρόγραμμα στην τηλεόραση του Rossiya-24, σχολιάζοντας την πρόσφατη δήλωση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου για την αναπόφευκτη ενοποίηση δύο χριστιανικών κλάδων.

Είπε επίσης ότι η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία θεωρεί αιρετικούς και διώκτες της Ορθοδοξίας κάποιους ανθρώπους που αναγνωρίζονται ως άγιοι από την Καθολική Εκκλησία.

“Οι Καθολικοί μιλάνε για πιθανή αγιοκατάταξη του Καρδινάλιου Στεπίνατς. Ήταν ένας Κροάτης καρδινάλιος, η Καθολική Εκκλησία τον αντιμετωπίζει ως άγιο, αλλά σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία της Σερβίας, ο καρδινάλιος συμμετείχε στη γενοκτονία των Σέρβων κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου”, υπενθύμισε ο Ιεράρχης .

Ο Μητροπολίτης Ιλαρίων υπογράμμισε ότι η ενοποίηση των Εκκλησιών είναι αδύνατη σε προβλέψιμη προοπτική.

Πηγή: Mospat.ru

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ