Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 15:07

Αρχιεπίσκοπος “Παντρευτήκαμε ποτέ την Πολιτεία ή Πολιτεία εμάς για να χωρίσουμε;”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Τις πολύ καλές σχέσεις μεταξύ Πολιτείας και Εκκλησίας τόνισε από τις Σέρρες που βρίσκεται ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. Ανέφερε χαρακτηριστικά πως “είναι πάρα πολύ καλές, αλλά όπως σε κάθε οικογένεια υπάρχουν προβλήματα”.

Ο κ. Ιερώνυμος που παρευρίσκεται στις εργασίες του Α΄ Πανελληνίου Κατασκηνωτικού Συνεδρίου, που πραγματοποιείται στη Μακρυνίτσα Σερρών και στις φιλόξενες κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, πρόσθεσε ότι “Ασφαλώς θα έχετε ακούσει πολλά συνθήματα όπως χωρισμός Εκκλησίας και Πολιτείας. Παντρευτήκαμε ποτέ την Πολιτεία ή Πολιτεία εμάς για να χωρίσουμε; Η Εκκλησία είναι χώρος ελευθερίας, όποιος θέλει να φύγει ας φύγει και όποιος θέλει να επιστρέψει ας επιστρέψει. Εμείς εδώ είμαστε”.

Ο Αρχιεπίσκοπος κήρυξε την έναρξη του Α΄ Πανελληνίου Κατασκηνωτικού Συνεδρίου, που πραγματοποιείται στη Μακρυνίτσα Σερρών επισημαίνοντας πως “Οι κατασκηνώσεις είναι ένα φάρμακο, ένα εμβόλιο στις δυσκολίες της εποχής μας” .

Ο κ. Ιερώνυμος απευθυνόμενος στους συνέδρους, τόνισε ότι για να πετύχουν στο έργο τους θα πρέπει να επιδείξουν πνεύμα αγάπης, ενδιαφέρον και επικοινωνία με τα παιδιά. Ο Αρχιεπίσκοπος έτυχε θερμής υποδοχής από τον οικοδεσπότη της κατασκήνωσης, Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα και τους Μητροπολίτες Σιδηροκάστρου κ. Μακάριο, Γουμενίσσης κ. Δημήτριο, Αργολίδος κ. Νεκτάριο, τον Δήμαρχο Συντικής κ. Φώτη Δουμουχτσή, πολλούς κληρικούς και κατασκηνωτές.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ