Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 11:07

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: “Θαυμάζω το έργο των παιδιών της Συμφωνικής”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

“Από τα ψίχουλα του τραπεζιού καμιά φορά φτάνει για να χορτάσουν άνθρωποι και να γίνουν έργα”, τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος στην εκδήλωση στην οποία παραβρέθηκε χθες το απόγευμα στο Χολαργό.

Η χριστουγεννιάτικη συναυλία της παιδικής- νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας, που τελεί υπό την αιγίδα της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, είναι, όπως σημείωσε ο κ. Ιερώνυμος, το διαμάντι που φωτίζει, παρά τις όποιες δυσκολίες υπάρχουν.

Υπό τη διεύθυνση της ιδρύτριας και μαέστρου της Συμφωνικής κ. Νίνας Πατρικίδου, τα παιδιά και οι νέοι που την απαρτίζουν απέδωσαν με αριστουργηματική εκτέλεση έργα των Πιότρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι, Ντμίτρι Σοστακόβιτς, Γιόχαν Στράους, Manfred Schmitz, Τζων Φράνσις Ουέιντ, Μάνου Χατζιδάκη, καθώς επίσης και μουσική από τον κινηματογράφο και χριστουγεννιάτικες μελωδίες.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Παπάγου- Χολαργού κ. Ηλίας Αποστολόπουλος, ενώ ο Διευθυντής του Ιδρύματος Νεότητος και Οικογένειας της Ι. Αρχιεπισκοπής π. Συμεών Βενετσιάνος παρουσίασε την 25ετή ιστορία της Συμφωνικής και τις προοπτικές της.

Λίγο πριν το τέλος της εκδήλωσης, στο Αμφιθέατρο του Δήμου Παπάγου- Χολαργού, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος ευχαρίστησε την μαέστρο και τα παιδιά για την άρτια εμφάνισή τους, υπογράμμισε την αξία των πολιτιστικών αγαθών για τη διαπαιδαγώγηση των νέων μας και ευχήθηκε σε όλους για τις εόρτιες ημέρες.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ