Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 4:15

Αργυπνία επί τη Αποδόση του Πάσχα από τον Μητροπολίτη Λαγκαδά

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα τελέσθηκε η Ιερά Αγρυπνία επί τη Αποδόση της Εορτής του Πάσχα, το βράδυ της 15ης Μαΐου 2018, τελευταία ημέρα της Πασχαλίου περιόδου, εις τον Ιερό Ναό των Θεοφανείων, του Τιμίου Προδρόμου και της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας εις την περιοχή των Λουτρών Λαγκαδά.

Των Ιερών Ακολουθιών, προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, πλαισιούμενος από Ιερείς και Διακόνους της καθ’ ημάς Μητροπόλεως, ενώ το αναλόγιο του Ναού λάμπρυναν με την παρουσία τους, αποδίδοντας κατά θαυμαστό τρόπο τον Αναστάσιμο Κανόνα και τους προβλεπόμενους Ύμνους, οι Χορωδίες των Πατέρων της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Πανοράματος και η «Ακαδημία Ψαλτικής Μουσικής Ειρμός» υπό την διεύθυνση του Μουσικολογιώτατου Χοράρχου κ. Σπυρίδωνος Ασπιώτη.

Στην ομιλία του προς το φιλακόλουθο εκκλησίασμα το οποίο και παρακολούθησε με αισθήματα χαράς τις πανηγυρικές ακολουθίες, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης, υπογράμμισε το γεγονός ότι θα πρέπει να ζούμε συνεχώς το «Αληθώς Ανέστη», ξεπερνώντας τις δυσκολίες του παρόντος βίου και μένοντας κοντά στο Κύριο ζώντας στην ουράνια μακαριότητα.

«Η παρουσία του Κυρίου έχει σωστικό χαρακτήρα τόνισε σε άλλο σημείο του λόγου του» ο Σεβασμιωτάτος για να συμπληρώσει λέγοντας ότι η μετάνοια θα πρέπει να είναι ο τρόπος της προσεγγίσεως μας για να εξασφαλίζουμε ταυτόχρονα την παραμονή μας κοντά στον Κύριο, ενώ καταλήγοντας δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τις δύο Χορωδίες, οι οποίες και συνεργάστηκαν άριστα χαρίζοντας μας, την αρμονία των ιερών στιγμών της Εκκλησίας μας, καθώς επίσης και όλους όσους παρέστησαν μέχρι το τέλος των Ιερών Ακολουθιών, δίδοντας με αυτό τρόπο την μαρτυρία της αγάπης τους προς τον Αναστάντα Κύριο.

Προ της Απολύσεως ο Πρωτοσύγκελλος της καθ΄ημάς Ιεράς Μητροπόλεως, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. π. Ευσέβιος Σπουργίτης, εκ μέρους του Ιερού Κλήρου και των παρισταμένων πιστών, ευχήθηκε καταλλήλως στον Σεβασμιωτάτο επ΄ ευκαιρία της 8ης επετείου από την εις Επίσκοπο Χειροτονίας του, η οποία τελέσθηκε την 16η Μαΐου 2010, από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο παρουσία πολλών Αρχιερέων, εις τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης.

Περισσότερο Φωτογραφικό Υλικό

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ