Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 18:53

Αργολίδος: “Ανοησίες και αφέλειες ευτελίζουν τον Όσιο Παϊσιο” (ΒΙΝΤΕΟ)

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την δική του παρέμβαση και την δική του άποψη κατέθεσε ο Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος χθες το πρωί στην εκπομπή ΣΚΑΪ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε “ο Γέροντας Παϊσιος ήταν άνθρωπος γεμάτος χαράς, άνθρωπος με χιούμορ και ήταν πολύ ευφυής. Δυστυχώς όμως όπως κάθε πολύτιμο πράγμα κινδυνεύει να νοθευτεί και να παραχαραχθεί. Έτσι συμβαίνει και με τον Όσιο Παίσιο. Υπάρχουν άνθρωποι που με ανοησίες ευτελίζουν αυτόν τον άνθρωπο”.

Ο Μητροπολίτης Αργολίδος συνέχισε λέγοντας ότι “αυτό δεν συμβαίνει πρώτη φορά. Δείτε κάθε μέρα τις εφημερίδες. Κίτρινες εφημερίδες που λένε ότι ο Άγιος Παϊσιος θα ξεκινήσει ο πόλεμος και διάφορες προφητείες. Δεν ήταν αυτό ο Άγιο Παϊσιος”.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου Άρη Πορτοσάλτε εάν υπάρχει καταγεγραμμένο υλικό που άφησε ο Άγιος Παϊσιος, ο κ. Νεκτάριος ανέφερε ότι “υπάρχουν σοβαρά βιβλία που τον παρουσιάζουν όπως πράγματι ήταν, υπάρχουν και άλλα που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα”.

ΑΛΛΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΕΙΜΗΛΙΟ, ΑΛΛΟ ΤΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ

Ο Μητροπολίτης Νεκτάριος, έχοντας προσωπική γνωριμία με τον Γέροντα Παϊσιο τόνισε πως “ο Άγιος ήταν άνθρωπος που έδινε τα πάντα. Ότι του έφερναν τα μοίραζε στους προσκυνητές, δεν κρατούσε κάτι για τον ίδιο. Εγώ έχω κάποιες εικόνες στο δωμάτιό μου, από δώρο του Αγίου, ή κάποιο κειμήλιο του πατέρα μου ή του αδερφού μου. Να το δω έτσι ναι. Να το βάλω σε λειψανοθήκη και να το προσκυνάω, εκεί ξεφεύγουμε”.

Συμπλήρωσε επίσης ότι ακόμα και για τα τάματα “Αντί οι άνθρωποι να μετανοήσουν, προσπαθούν να εξαγοράσουν τον Θεό. Οι άνθρωποι ενεργούν έτσι και η Εκκλησία τα δέχεται από την ευλάβεια των πιστών.”

Ο κ. Νεκτάριος έκλεισε την τοποθέτησή του λέγοντας ότι ένα ασήμαντο γεγονός πήρε πανελλήνια διάσταση “ενώ η Ελλάδα πνίγεται” και συμπλήρωσε μια φράση που έλεγε ο ‘Αγιος Παϊσιος “ευτυχώς που ο Θεός δεν μας παίρνει στα σοβαρά”.

Δείτε ολόκληρη τον σχολιασμό από τον Μητροπολίτη Αργολίδος.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ