Σάββατο 20 Απριλίου 2024 | 3:49

Από την Κρήτη στην Κομοτηνή έρχονται τρεις μητροπολίτες

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Οι μητροπολίτες Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας, Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος, Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος θα παραστούν στις εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της πόλης της Κομοτηνής, κατόπιν πρόσκλησης του μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κου Παντελεήμονα.

Δεν πρόκειται όμως για τρεις μητροπολίτες οι οποίοι δεν έχουν σχέσεις με τον μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής, μιας που όμως μας ενημερώνει ο κος Παντελέημων, η σύνδεση είναι υπαρκτή: “Προσκάλεσα Κρήτες μητροπολίτες. Οι δύο εξ αυτών ήμασταν συμφοιτητές (κ.κ. Γεράσιμος, Κύριλλος) και μαζί καλέσαμε και τον καθηγητή που είχαμε στην σχολή τον κ.κ. Ανδρέα. Όπως ξέρετε ο Ζυμβρακάκης ήταν ένας άνδρας γνωστός και ήταν Κρητικός, όπως και το τάγμα που απελευθέρωσε την πόλη ήταν από την Κρήτη, είπα φέτος να συνδέσουμε την Κρήτη με την Θράκη που πάντοτε είναι δύο περιοχές συνδεδεμένες”.

Την Κυριακή 13 Μαΐου στις 10.30 το πρωί ο μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής θα μετάσχει στην τελετή έπαρσης της ιστορικής σημαίας από τον δήμαρχο της πόλης στον χώρο του ηρώου. Την ίδια μέρα στις 7 το απόγευμα ο μητροπολίτης θα υποδεχτεί την εικόνα της Παναγίας Φανερωμένης από την ομώνυμη μονή Βαθυρρύακος μπροστά στο δημαρχείο Κομοτηνής. Θα ακολουθήσει λιτάνευση της εικόνας μέσω των οδών Ορφέως και Βενιζέλου και η πομπή θα καταλήξει στον μητροπολιτικό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κομοτηνής, όπου θα ψαλλεί η ακολουθία του μεγάλου εσπερινού με τη συμμετοχή των μητροπολιτών Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέα, Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος, Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου.

Τη Δευτέρα 14 Μαΐου το πρωί θα τελεστεί αρχιερατικό συλλείτουργου στον μητροπολιτικό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, προεξάρχοντος του μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέα, συλλειτουργούντων των μητροπολιτών Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμου και Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου και του μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα. Στις 10.30 το πρωί θα τελεστεί επίσημη δοξολογία από τον μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής στον μητροπολιτικό ναό και στην συνέχεια θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από τον δήμαρχο Κομοτηνής Γιώργο Πετρίδη. Ακολούθως στις 11.15 το πρωί ο μητροπολίτης θα αναπέμψει επιμνημόσυνη δέηση στο ηρώο, για να ακολουθήσει η κατάθεση στεφάνων και η παρέλαση.

Xronos.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ