Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 8:01

Απόπειρα ληστείας σε ιστορικό μοναστήρι της Βουλγαρίας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Aπόπειρα ληστείας πραγματοποιήθηκε στη Μονή Ροζινού (Ροζέν) της Βουλγαρίας την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου. Όπως αναφέρει το Sofia Globe, έξι άνδρες φορώντας μάσκα εισήλθαν στο μοναστήρι περίπου στις 8 το βράδυ. Αφού ακινητοποίησαν και έδεσαν τον ιερέα, άρχισαν να σκάβουν στον τοίχο πίσω από το τέμπλο στην εκκλησία του μοναστηριού με αξίνες.

Τελικά έφυγαν μετά από μισή ώρα μόνο με το κινητό τηλέφωνο του ιερέα, χωρίς να πάρουν κάτι και κυρίως χωρίς να προκαλέσουν ζημιά σε κάποια από τα πολύτιμες εικόνες, τιμαλφή και το αντίγραφο της εικόνας της Παναγία της Ιβηρίτισσας.

Η Μονή Ροζινού (Ροζέν) της Γεννήσεως της Θεοτόκου είναι ένα από τα λίγα καλά διατηρημένα μεσαιωνικά βουλγαρικά μοναστήρια και είναι το μεγαλύτερο στο βουνό Πιρίν στη νοτιοδυτική Βουλγαρία. Σύμφωνα με τοπικό μύθο θεωρείται ότι υπάρχει κρυμμένος θησαυρός κάπου στη μονή.

Οι έρευνες των αρμόδιων αρχών βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ ήδη έχουν γίνει αρκετές συλλήψεις καθώς έχουν αναγνωριστεί τα πρόσωπα δύο από τους άντρες, που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας της μονής.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ