Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 21:22

Αποστάσεις από το συλλαλητήριο ο Άνθιμος – Διοργανώνει θεία λειτουργία για το Σκοπιανό

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Σαφείς αποστάσεις από κάθε μορφής διαδήλωση για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων φαίνεται ότι κρατά ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος.

Ο δυναμικός Ιεράρχης της Βορείου Ελλάδας, που σε άλλες περιπτώσεις κατά το παρελθόν, δεν είχε διστάσει να ξεσηκώσει τους πιστούς από τον άμβωνα, στην προκειμένη περίπτωση τηρεί χαμηλούς τόνους, όπως και η πλειοψηφία των Ιεραρχών αλλά και η Ιερά Σύνοδος.

Ο κ. Άνθιμος έστειλε επιστολή σε μητροπολίτες της Βορείου Ελλάδος για να συμμετάσχουν στη Θεία Λειτουργία που θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, 7-11 το πρωί, την ερχόμενη Κυριακή.

«Προσκαλούμε και παρακαλούμε τον ιερό Κλήρο και τον ευσεβή λαό της Θεσσαλονίκης σε πανστρατιά προσευχής προς τον Δωρεοδότη άγιο Θεό με κύριο αίτημα, πρώτον να διατηρηθή για πάντα η μεγάλη δωρεά τη ΕΙΡΗΝΗΣ στην πατρίδα μας και στην περιοχή μας και δεύτερον να αποδοθή στην ΕΛΛΑΔΑ μας η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, σχετικά με το όνομα της ελληνικωτάτης ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ μας», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση που διένειμε η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης.

Να σημειωθεί ότι την ίδια ημέρα έχει προγραμματιστεί συλλαλητήριο στο κέντρο της πόλης, για την ονομασία των Σκοπίων, με τον Μητροπολίτη Άνθιμος, παρόλο που διοργανώνει θεία λειτουργία με θέμα το Σκοπιανό, να ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχει σχέση της Εκκλησίας με το συλλαλητήριο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ